烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

帶歲半bb食飯?!

禁止訪問

Re: 帶歲半bb食飯?!

大宅

好媽媽勳章

Candy,
你可以考慮去fat angelo, 佢地有玩具/畫畫比小朋友, 又有兒童餐.
其實如果BB肯坐定定, 去邊間都唔係問題, 我試過同去食迴轉sushi / 茶餐廳 / 雲吞麵, 只要食物好食同清潔我就會去.

珍珠宮

2024年龍年勳章 虎到金來勳章

你可以帶佢試吓食自座餐, 我上次帶囝囝去日航coffee shop座window seat佢好開心, 你可以訂座時講明要放bb車, 佢地會安排闊d地方比仔,而且waiter好好人. 所以囝囝好&鐘意我地帶佢食自座餐,就算睇多過食都好.

別墅

我bb都係"坐唔定"既18mth bb, 同佢出街食飯只可食自座餐, 仲一定要有bb high chair佢坐, 佢至會食少少!
食一陣又要行一陣,四圍八卦下!反而屋企食飯全餐飯坐high chair食,有人一齊食同有 VCD / DVD 睇就OK啦!

BB試過 CausewayBay Excelsior, Oceran Park內餐廳(常常去), 尖咀龍堡等自座餐, 佢都鍾意!
反而 weekend morning 好多人帶 baby & kids 去既 Dan Ryans (my favorite) 佢就掛住望其他bb同撩人玩,唔願坐唔願食, 好似為左個 balloon 去食咁!

唔食自座餐既,可試下香港公園內食東南亞食物的半露天餐廳,有bb high chair坐, bb可食一陣又可行一陣公園, 又再食下!(bb多數食佢地d湯粉 & juice)

可能我bb貪玩又唔鍾意食"街外野",所以咁麻煩???
(出爐熱麵包/cake & 清馬蒸石班除外 )

別墅

Could you please inform where is Dan Ryans ? How much does this cost per person?

Thanks!

首頁

尾頁

跳至