自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

hashtag影視迷勳章

gorettiyip 發表於 15-3-21 11:30
剛book咗三藩市,請問如何聯絡屋主交收鎖匙?

BNB有個功能可以留message俾屋主,
我通常會同屋主聯絡左問曬我想知的問題先會BOOK,
免得到時佢原來冇期要cancel refund就麻煩

子爵府

畀面勳章

回覆:有沒有人用過airbnb book 房、屋?

Book過台灣,網上信用卡過數,因為我地去到屋主未放工,走時屋主又返緊工,所以我地全程係冇見過屋主,鎖匙去時屋主搵朋友在捷運站比我地,走時就咁放屋內當時第一次用覺得怪怪地都有點擔心,但有朋友用過介紹佢都ok心諗自己都唔會黑仔掛?所以試試 但真係唔好齋睇相!要睇埋評語,我地租果度屋內一切都好好,好乾淨,有洗衣機乾衣機,周圍好多野食好多野買,夜晚3點都仲有小食檔,唯一唔好係所謂2樓竟然行4層!條樓梯黑嘛嘛

水晶宮

我去意大利、法國、西班牙都用過。最緊要你揾間屋揾得好,扣credit card冇問題。

伯爵府

唔好意思我都堂緊博多,請問有無人成功用到個減$444優惠?我一結帳就無左?

為了二小豬三小豬做了全職奴婢;好彩大豬生生性性^^

大宅

引用:我去意大利、法國、西班牙都用過。最緊要你

原帖由 HLDMaMa 於 15-03-24 發表
我去意大利、法國、西班牙都用過。最緊要你揾間屋揾得好,扣credit card冇問題。 ...
我依家係西班牙,差唔多全部都係同airbnb訂,兩個大人帶住兩個小朋友,酒店要2間房(歐洲D房好多時都好細),但係我依家訂咗成間屋,通常有至少2房,又有洗衣機,廚房,好方便,好多裝修好靚, 價錢会平過住酒店。我会通常睇清楚D相,睇曬D評語,再問屋主,然後先比credit card confirm.

男爵府

引用:最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第

原帖由 littlestar 於 15-03-20 發表
最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第一次用bnb的感党很好。4月份再到首爾都預定了bnb。預定後再經host ...
有冇住過東京, 可以介紹

男爵府

引用:Quote:原帖由+Naqua112+於+15-03-20+發表回

原帖由 高齡牛師奶 於 15-03-20 發表
下,我冇得㨂港幣架
請問訂咗邊間?

男爵府

引用:試過,訂東京民宿,好方便!

原帖由 laosam 於 15-03-20 發表
試過,訂東京民宿,好方便!
請問住過東京邊間?

珍珠宮

好媽媽勳章

引用:經常用,岩岩去英國先用完注意既地方係睇清

原帖由 Naqua112 於 15-03-20 發表
經常用,岩岩去英國先用完

注意既地方係睇清楚個host(即係屋主)既退款政策
但我想請教,如book了靈活,會唔會臨出發,屋主可以cancel我個booking?如可以咪大鑊,最怕臨出發先又要揾地方住

自由.自由,多少罪惡假汝之名以行

大宅

回覆 BigMomMom 的帖子

我住系新宿再坐兩站私鐵既幡之谷站,入面系一個小區黎,有條街居酒屋,西餐中餐7仔,我地住類似多拉A夢大雄屋企咁既,好別緻好得意!小區入面好多綠化,淨系行小區都覺得好舒服!系東京城市入面既另外一種感覺!宿主系中國人開既,所以用國語溝通好方便,拒有幾間屋好多都系AIRBNB度SHOW出黎, 我地兩個女人去但無獨立衛生間既,有小朋友就無咁方便!但勝在夠平五晚兩個人2300有找,幹淨之余間房打開四個大喼放野都得!宿主幾間屋都好FULL,我訂完後睇拒間房4-12月已經FULL曬!但如果你淨系想系東京購物我諗你會覺得麻煩,因為你買完野又要搭私鐵又要行成二十分鐘先返到民宿,我地最主要去食野,去到邊吃到邊,系個度成日宵夜又唔貴!

男爵府

引用:回覆+BigMomMom+的帖子我住系新宿再坐兩站

原帖由 laosam 於 15-05-14 發表
回覆 BigMomMom 的帖子

我住系新宿再坐兩站私鐵既幡之谷站,入面系一個小區黎,有條街居酒屋,西餐中餐7仔 ...
Thx so much!

侯爵府

2018復活節勳章 熱血勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 親子王國15週年勳章

真係好, 我最近都研究緊呢個網, 原來甘多人用過, 甘可以放心了. THANK!

侯爵府

畀面勳章

be sure you know they will hold a deposit against your credit card, which is to back up any disputes between you and the host for damages made in their home. they can hold the deposit upto a period after check out.

furthermore, the host can suddenly withdraw from the rental without any liability due to eg. they sell the house etc. search more on Tripadvisor ,you will find some odd cases in the past. do more search, and comment. don\'t trust the picture.

侯爵府

畀面勳章

引用:Quote:原帖由 Naqua112 於 15-03-20 發表經

原帖由 sumlam 於 15-05-13 發表
但我想請教,如book了靈活,會唔會臨出發,屋主可以cancel我個booking?如可以咪大鑊,最怕臨出發先又要揾 ...
good question! yes they can without liability. this was what I found happened on trip advisor. though not very often, but these do happen. lot more cases can be found on trip advisor as airbn has some history in overseas countries so many more user experience there on trip advisor. Just that it\'s business expands into Asia in these recent years.

侯爵府

畀面勳章

引用:有一個疑問:不能肯定個別民居/民宿是否合

原帖由 cc33 於 15-03-21 發表
有一個疑問:不能肯定個別民居/民宿是否合法?如果有意外如火災,保險會不會賠償?
...
check with your insurer.

侯爵府

親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

引用:最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第

原帖由 littlestar 於 15-03-20 發表
最近一次經bnb訂過曰本東京和大板民宿,第一次用bnb的感党很好。4月份再到首爾都預定了bnb。預定後再經host ...
hello 想問你東京揀咗邊間? 我見啲相好多都唔錯,但實在唔識睇佢方便程度。同埋箱根,輕井沢又有無訂過? 麻煩晒。

子爵府

引用:用過,法國,意大利都係用 air bnb, 信得過架

原帖由 muicc 於 15-02-01 發表
用過,法國,意大利都係用 air bnb, 信得過架!
法國係咪巴黎住ar?訂左邊間?

子爵府

引用:有呀,巴黎,聖米歇爾,倫敦,威尼斯都有bo

原帖由 mimi26 於 15-02-01 發表
有呀,巴黎,聖米歇爾,倫敦,威尼斯都有book過,ok呀
請問巴黎book左邊間ar?thx

首頁

尾頁

跳至