自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

每日在街上都有不同團體/組織進行籌款,仲有大廈立案法團同公司.妳地會點選擇抑或不理三七二十一照捐.

我本人暫時透過大廈法團轉交紅十字會.

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

我只經銀行入數,
同埋寫支票入明愛集募,
我無係街捐入錢箱喎。

男爵府

醒目開學勳章

沒有理會街上的, 太多了!
只會直接傳到銀行戶口內!!!

子爵府

我都無係街上d團體捐
只係學校或銀行

原文章由 sindysindy 於 08-5-19 18:52 發表
每日在街上都有不同團體/組織進行籌款,仲有大廈立案法團同公司.妳地會點選擇抑或不理三七二十一照捐.

得意事來,處之以淡。失意事來,處之以忍!

禁止訪問

象牙宮

2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

直接寄支票去香港紅十字會.

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 sindysindy 於 08-5-19 14:52 發表

街邊的我唔會捐架, 佢捐去邊又唔知, 會唔會扣起行政費又唔知...要捐去銀行直接捐就穩陣好多...其實去銀行您話想捐比紅十字/樂施會/宣明會都好易, 我總覺得街邊信唔過

其實而家我連買旗都好少, 因為太濫啦, 咩泰山公德會都賣旗...都唔知咩黎架, 仲有其他未聽過的所謂團體...

水晶宮

好媽媽勳章

我都見好多,不過無理,都唔知係咪真既,
第一次捐我入左落匯豐紅十字,
第二次捐我比交比公司
第三次捐係女女學校

伯爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

冇,係街哥d我一律唔捐,剩係會俾紅十字會,因為真係太多人仲要趁尼個時間呃人啦,起碼紅十字會係四川度有醫療部門啊
追追逐逐  分手再失戀   

只為尋你    伴我一生

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我都係,

原文章由 sindysindy 於 08-5-19 14:52 發表

子爵府

真係太多...公司la...學校la....地鐵la...街市la...

大宅

昨天尖沙咀碼頭有很多團體賑災籌款 , 有宣明會 、樂施會、救世軍、海港城 (商場攪的) 、聯合國兒童會 , 我昨天都有份募捐 , 雖然又累又渴 , 但好值得 .
我會捐去出名既大團體或銀行.

[ 本文章最後由 ruby2004 於 08-5-19 15:29 編輯 ]

大宅

原文章由 ruby2004 於 08-5-19 15:26 發表
昨天尖沙咀碼頭有很多團體賑災籌款 , 有宣明會 、樂施會、救世軍、海港城 (商場攪的) 、聯合國兒童會 , 我昨天都有份募捐 , 雖然又累又渴 , 但好值得 . ...

有錢出錢,有力出力.

男爵府

醒目開學勳章

街邊我唔會捐架,我覺得信唔過
:-P  :-P  :-P

侯爵府

wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原文章由 siusum 於 08-5-19 15:01 發表

街邊的我唔會捐架, 佢捐去邊又唔知, 會唔會扣起行政費又唔知...要捐去銀行直接捐就穩陣好多...其實去銀行您話想捐比紅十字/樂施會/宣明會都好易, 我總覺得街邊信唔過

其實而家我連買旗都好少, 因為太濫啦, 咩泰 ...

我都係直接捐左去紅十字會,講開買旗我冇買好耐LU,真係太多啦,都唔知邊真邊假,週知無日(尤其是大圍火車站口)就算不是今次四川事件平時日日都有人叫捐款,實在太多人利用好心既人啦

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

睇清楚個箱係邊個機構會安全d law
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

男爵府

睇清楚先捐囉~~
晴晴囡囡出世於2005年4月7日出生的  :-)
晴晴的網頁

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 siusum 於 08-5-19 15:01 發表

其實而家我連買旗都好少, 因為太濫啦, 咩泰 ...

yes, the same ar

禁止訪問

珍珠宮

2024年龍年勳章

好耐以前係街賣旗都會捐,但而家無啦,因實在太多不知名機構...要捐就去d大機構捐..安全d嘛!今次四川地震我地一家三口捐$1000到銀行

街邊果d唔好啦...費時有人混水摸魚...

首頁

尾頁

跳至