自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

原文章由 april48 於 19/5/2008 04:02 PM 發表
我冇睇atv news...
主力係睇tvb news

me too

複式洋房

非常同意!
我有睇過"主播天下"覺得佢地搵嘅資料幾詳盡
[quote]原文章由 swkmc 於 08-5-19 16:53 發表
我唔覺無線嚴謹d wor, 主播食餅及食蕉都係o甘啦
有人可以表達得輕鬆些的話; 都唔係大罪;

禁止訪問

大宅

我兩台都有睇,我就覺得朝早tvb個兩位姐姐講得唔好成日講講吓嘢冇咗個音,特別係講數字果時二同五都發唔到音 用詞比較粗俗,有次聽到佢話男囝唔係叫男童....心唸e家d報導員好似同你傾閒唔使用字詞 同埋佢地報導係用僅佢地見到感受e好浮誇咁報導:;pppp: :;pppp: 好似唔係好好

複式洋房

me too.
我差不多晚晚都有睇,佢地有唔係新聞報導,唔需要一味嚴肅,反而加入一些令人開心既場面,舒緩一下,咪搞到日日都咁down.
我同老公都喜歡看atv,而家佢地唔播廣告,播一d鼓勵同支持四川災民既說話,依d tvb就要學下佢地。

原文章由 1117 於 08-5-1923:29發表非常同意! 我有睇過"主播天下"覺得佢地搵嘅資料幾詳盡 [quote]原文章由 swkmc於08-5-1916:53發表我唔覺無線嚴謹d wor, 主播食餅及食蕉都係o甘 ...

珍珠宮

好媽媽勳章

我都唔睇亞視, 但我屋企所有老人家, 包括我媽, 我6299, 我舅父都係睇只睇亞視的.

我覺得兩位主播都無表情無感情, 似在讀稿多D, 尤其左面果位主播, 我成日覺得佢嘴角似笑非笑咁, 呢件咁慘絕人寰的天災, 幾時都唔可以用輕鬆手法來描述, 幾多人一面睇一面喊

乜亞視無播廣告? 佢地真係笨, 應該播多幾次, 再將廣告收益捐出來, 咁樣停播廣告有咩用? 益左廣告商? 隔離Sir run run捐左一億了.

大宅

原文章由 karas 於 08-5-19 15:57 發表

我幾乎唔睇ATV 囉...

metoo
我幾乎唔睇ATV
有了有線更加不會ATV
BK已替閣下刪除簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作

別墅

我以前睇TVB 新聞,後來睇轉睇ATV...
其實我都覺得ATV OK喎,除左果2位靚姐姐之外,
仲有其他主播,我就好鍾意馮兆寧la.

今次四川災難.....當然2台都有睇啦,
睇完ATV...TVB.....
但有一樣野,我好同意freesiang所講:-
佢地有唔係新聞報導,唔需要一味嚴肅,
反而加入一些令人開心既場面,舒緩一下,
咪搞到日日都咁down.
我自己都係希望知多d有關消息,
但最近太多唔好的新聞,
如果 "幕幕"都咁傷感.....我諗我唔想睇la.
免得令自己長時間在活"傷感"中.

原文章由 freesiang 於 08-5-20 00:07 發表
me too.
我差不多晚晚都有睇,佢地有唔係新聞報導,唔需要一味嚴肅,反而加入一些令人開心既場面,舒緩一下,咪搞到日日都咁down.
我同老公都喜歡看atv,而家佢地唔播廣告,播一d鼓勵同支持四川災民既說話,依d tvb就要學下佢地。

...

侯爵府

BK Milk勳章

男爵府

醒目開學勳章

我都唔睇atv

子爵府

畀面勳章

我都唔睇atv
所以唔知咩事

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

珍珠宮

現在我們一家三口每日都過著幸福快樂的生活。~好感恩現在所擁有的一切人與事,我們必定會好好珍惜這個幸福的家!《幸福會遲到但不會缺席!》       ...

大宅

因為吾鍾意睇'亮相', 所以咪轉去atv睇, 最討厭右邊果位主播, 聲線極沉, 好難聽, 又無高低音, 反而左邊果位聲線平均。

伯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我兩邊新聞都睇,以前atv是比tvb詳盡些,不過近來atv不知點解真是退步了.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

原文章由 an 於 08-5-19 15:52 發表
中國四川發生地震災難,死傷嚴重,救援人員正冒死救援,但亞視晚上10:55分節目"主播天下"竟以輕鬆、輕浮的手法報道災情及救援情況。

該節目除了用輕鬆的音樂、colorful的佈景及依著,去報導災情, 最離譜的是,兩位 ...

幾日前既新聞來....
昨晚看atv, 已經改善左啦

禁止訪問

大宅

原文章由 HinMa 於 08-5-20 09:26 發表
我兩邊新聞都睇,以前atv是比tvb詳盡些,不過近來atv不知點解真是退步了.

認同

子爵府

agree, 我都覺得無補於事, 這是一場持久戰, 反而努力工作, 將賺所得捐出幫助災民, 災後從建須要大量金錢, 將賺所得捐出幫助災民才更正面.

原文章由 echoo 於 08-5-20 00:37 發表
....乜亞視無播廣告? 佢地真係笨, 應該播多幾次, 再將廣告收益捐出來, 咁樣停播廣告有咩用? 益左廣告商? 隔離Sir run run捐左一億了. ...

侯爵府

agree
原文章由 swkmc 於 08-5-19 16:53 發表
我唔覺無線嚴謹d wor, 主播食餅及食蕉都係o甘啦
我唔知講緊邊集, 我睇上星期的一集我見到Toni同胡燕冰都忍唔住口震眼紅;
而且, 我覺得, 唔係比賽表現得最傷心; 有人可以表達得輕鬆些的話; 都唔係大罪; 如果係大笑or ...

首頁

尾頁

跳至