跳至

首頁
34567...9

尾頁

別墅

原文章由 Fat阿豬媽 於 08-6-11 13:23 發表
我都係住屯門,住新墟附近,我個b係0507,我好想識多朋友,有興趣pm我啦.

my baby boy is May,2007 nice to meet you

大宅

在屯門找 N 1 真係好................... 麻煩

原文章由 melb 於 08-7-15 16:25 發表
遲d 搬去屯門,又要重新幫bb 揾過 n1 school

大宅

唔係呀, 都有好多CHOICE呀

原文章由 alysiayip 於 08-7-15 16:54 發表
在屯門找 N 1 真係好................... 麻煩

大宅

我今日book 咗next week trial la~~~如果好嘅話我都想join 星期三2:00-4:00, hee hee~~睇吓有冇机会做同学仔先~~~

原文章由 HappyHelena 於 08-7-15 10:11 發表

hi-hi!!
而家彤彤都join左baby buddie喎...無裝修呀, 我地7月就星期五2:00-4:00上, 不過8月會轉大班(1-2歲), 星期三2:00-4:00上堂, 不如你報下試班上下先啦!!

大宅

點解麻煩 ar? 唔嫌遠嘅考慮吓元朗ar

原文章由 alysiayip 於 08-7-15 16:54 發表

別墅

原文章由 candybarhk 於 08-7-15 22:40 發表

morning all,
因我完全唔知屯門邊間好邊間唔好,
請問你地會選擇邊間呢 ?

大宅

你有無 info 可以俾我? 我住碼頭!

原文章由 candybarhk 於 08-7-15 22:40 發表

大宅

我打電話去好多我覺得好既幼稚園, 佢地都答我無 N 1, 最快都要 K 1 先可以報名, 真係好鬼死煩

別墅

原文章由 alysiayip 於 08-7-16 10:22 發表
我打電話去好多我覺得好既幼稚園, 佢地都答我無 N 1, 最快都要 K 1 先可以報名, 真係好鬼死煩

hi alysiayip,
我將會搬去井財街,人生路不熟,
都唔知边d 幼稚園好

別墅

alysiayip,你係全職mummy or not,
我係 working mummy

大宅

我係 working mummy, 全職mummy唔好攪我, 否則報紙頭條實見到我

原文章由 melb 於 08-7-16 10:41 發表
alysiayip,你係全職mummy or not,
我係 working mummy

禁止發言

禁止發言

禁止發言

別墅

嘩....我好耐無入黎傾偈啦! 原來你哋講緊playgroup,其實我都搵咗好耐playgroup既資料,so far, 屯門的真係麻麻地, 我同Alysia上同一個playgroup,不過都完咗啦. 我岩岩約咗元朗一間8月試堂, 睇落好似幾好咁, 我試完會話比大家知! 睇下網頁先啦....
http://www.kids-corner.com.hk/Ki ... Corner/About_Us.htm

大宅

死火, 同小ben 一班? 睇 bk name 唔知你係邊個, who are you?

原文章由 rickyfkm 於 08-7-16 12:56 發表
嘩....我好耐無入黎傾偈啦! 原來你哋講緊playgroup,其實我都搵咗好耐playgroup既資料,so far, 屯門的真係麻麻地, 我同Alysia上同一個playgroup,不過都完咗啦. 我岩岩約咗元朗一間8月試堂, 睇落好似幾好咁, 我試完會 ...

大宅

st. peter 好出名呀, 所以听講好難入, 但對我黎講都好似好遠 唔係好想小ben 咁細就要坐車上學, 可以既話我會選 walking distance 既學校.

原文章由 HappyHelena 於 08-7-16 12:26 發表
而家呀仔4歲讀緊siu lun果間st.peter, 都幾好架, 不過就無n1, n1要歲半至可以報名, 遲d睇下同彤彤報邊間先!!

大宅

剛剛打左電話去blue buddies 去book trial class, 要到23/8先有位.

呢段時間只好當放暑假吧~

大宅

您指N1\K1? 碼頭有美樂.保良局幼兒園或新開的Sun Kids(未有N1), 或坐輕鐵近的有新一代, 青山村St.Peter等等

原文章由 alysiayip 於 08-7-16 10:19 發表
你有無 info 可以俾我? 我住碼頭!

大宅

井財街最新就係中華基督教屯門堂 (即拔臣幼稚園地下), 美樂(景峄分校) , 晶晶仲好似有國際班

原文章由 melb 於 08-7-16 10:33 發表

hi alysiayip,
我將會搬去井財街,人生路不熟,
都唔知边d 幼稚園好

首頁
34567...9

尾頁

跳至