自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

其實我覺得醫護人員應該係知道哩個情怳,但因為物資短缺,所以做唔到...唔知係唔係哩?

瑪瑙宮

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

希望支源陸續增加啦

大宅

希望有更多救災人員睇到 / 知道報導~~

禁止訪問

大宅

如果有足夠的醫護人員就好了, 不至陳堅, 還有很多人可能有救了.

大宅

睛靈勳章

回覆 #10 kayingivy 的文章

bingo !係講得arm !

子爵府

醒目開學勳章 畀面勳章 貢獻勳章

原文章由 RITTY 於 08-5-21 01:02 發表
幫手轉俾人

快、快、快
以心開揚待人真  晴朗笑容樂在心

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 kayingivy 於 08-5-21 11:38 發表
佢會唔會係內出血,一救出黎,解咗壓,d血就係咁係裡面流個不止呀

同一見解

男爵府

畀面勳章

我唸好似有單意外,有人俾木柱插左入身体,d人冇即刻拔條柱出黎,會連人帶柱送入醫院先救,如果即刻拔條柱出黎,個人會流血不止而死,陳堅情況大概都係壓住既時候,已經好傷,只不過當時傷口被壓住,好似止緊血咁,實質已經內傷,到移開d石救佢出黎果時,佢已經話痛,可能當時內臟就流血不止,睇番d圖佢都有吊鹽水,可能都唔關腎衰竭既事,講真佢被三塊咁大既石屎壓住,冇事就奇!我睇見都為佢既死而流淚!請安息!
「所謂幸褔,不是沒有苦惱,而是置身痛苦漩渦中,抱持樂觀而堅定的信念,不畏懼,也不嘆氣,勇敢迎擊迎面而來的洶湧波濤,浪愈大,愈是咬緊牙關向前衝,跌倒了再站起來,從摸索與挫折中學習與鍛鍊,磨練出膽識與智慧,無論橫流逆境多麼艱難,希望與確信依舊,直至獲得最後的勝利。」

首頁

尾頁

跳至