跳至

禁止訪問

複式洋房

我飲緊雅倍喜康素,d 味都好香。其實上一胎都飲左好多個 brand (惠氏媽媽、安滿等),我就覺得可能只係 d vanilla 味濃淡既分別。由於我本身都 like 飲奶既,所以係覺得安滿比較淡啫。另外,老公就話可能唔同 brand 多多少少有唔同既成份,所以叫我得閒就轉下,希望營養均衡 d wor。

禁止訪問

複式洋房

我而家未開始搽,but 都差唔多要搽架勒....

上一次我買左媽媽世界代理既 brand 既 gel (唔記得個 brand 名,but 係得一隻架咋),後期覺得 lup,就改搽 mustela 既 cream,兩隻都 ok,託賴搽左之後無出妊娠紋。

今次我見好多 mommy 都有介紹,你可以入以下既 link 參考︰
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1372767&extra=page%3D2

原文章由 Mendywong 於 08-5-21 16:57 發表
哦!thank you 哂!

咁你有冇搽cream?邊隻好呀?

複式洋房

我第一胎時試過差唔多所有牌子最後都用abott, 但今胎問醫生佢同我講話原來係唔係飲食唔定時係唔需要飲孕婦奶粉如果唔係會好肥...唔怪得我第一胎皇咗40磅啦:;pppp:

複式洋房

回覆 #1 JJ-mammy 的文章

我都喺飲緊喜康素(因為樓下藥房只賣依一隻),我到喺試緊第一罐,仲未飲完.我平時都鍾意飲鮮奶,不過這一隻我唔鍾意呢隻味-好甜,仲好怪味,飲到我想嘔呀!我唔想飲凍的鮮奶,才試吓買即冲的奶粉(可熱飲)!!!價錢又貴,又怪味,以後都會買番鮮奶飲,最多座暖才飲,而且醫生都話懷孕期唔需要特別食啲什麽,照平時一樣(但醫生給了我有鉄質的維生素及鈣丸,可能這些日常比較難在飠物中吸收到,及對身体&個胎很重要).

跳至