自由講場

跳至

禁止訪問

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

如果係我都會呀

原文章由 雪迪 於 08-5-21 11:35 發表
港消息

返港記者患早期抑鬱
見盡人間煉獄 驚恐突襲噩夢連連
 各地記者於四川大地震後,第一時間走進災區最前線直擊採訪,見盡生離死別的悲慘場面,個人安全亦受威脅,有首批深入災區採訪的香港記者,便在回港後不自控地感到 ...

侯爵府

2019勳章 好媽媽勳章

yes 感覺痛苦十萬倍,真係辛苦曬佢地

男爵府

侯爵府

好媽媽勳章

好想在此多謝呢班記者,令我地知道四川既情況...
另,亦想同呢班記者講:你地已經平安番黎喇,生命得來不易,要好好為自己、為身邊愛你既人活下去!!
§ 為左食得好又健康啲,靚太橫行廚房中… §

珍珠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 畀面勳章

所以我自己e排都唔想太多負面既野,新聞同報紙都唔太敢再睇,怕自己都會有情緒問題,老公尋晚都話,悲劇已經發生,盡左自己既能力去幫就唔好想太多,如果唔係人都crazy埋

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

記者都好偉大!
我地睇tv都哭喇,
在場親身經歷,
一定會傷心過我地......
我見有個一路訪問災民,
一路哭.......

希望他們心靈健康..

blessing~

子爵府

魅力公主 精緻種植勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章

真係辛苦晒一班記者.....

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

係現場個種感受記者們好偉大, 要平安回來

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

香港記者, 向你們致敬!

男爵府

深入災區採訪的記者,解放軍,拯救員,救援人員,空 15軍, 辛苦你們啦, 願你們個個平安健康回來.

大宅

我地睇報導已經咁傷心, 佢地日日見盡咁多慘況, 自己生命都受威脅, 真係唔容易放低! 好欣賞佢地既專業精神!!希望佢地都可以放得低, 千祈唔好搞到自己都病呀!!

珍珠宮

我地隔咁遠都憂鬱啦,何況佢地親身體驗…

伯爵府

在香港只是看報導我都情緒低落了一星期,
更何況是他們
我是4歲的澤銘,我最愛跑來跑去,破壞看得到的一切東西,和最愛車車 ようこそ!ご覧で下さい !

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

我諗前線人員,會影響至深.
好多醫生/護士/軍人/記者/義工都受好大災害現場後遺症!!

希望大陸都有,有關既渠道.比佢地傾訴!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

聽盡感人故事, 見盡生離死別, 話冇影響係假o既!

禁止訪問

男爵府

男爵府

其實一D都唔奇,所以係度真係想向他們說聲多謝,多謝他們為我們深入報導災難情況

多謝,記者們

洋房

衷心向無線到四川的記者+攝影隊致敬!! 潘蔚林, 柳俊江, 彭國柱, 鄭詩亭, 蘇敬恆......等等, 我作為電視觀眾, 很欣賞你們!! 陳志雲應該嘉獎佢地!!

ps: 鄭詩亭進步了很多!! 努力!!

跳至