跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡d 便便越黎越少, 初出世時1日幾次, 跟住1日1次 (我都知越大d 便便會比較, 係正常), 但最近係7日先一次便便.

d 便便好杰, 囡囡而家飲約莫3-4餐人奶, 其餘係奶粉 (mon - fri), sat - sun 就全日埋身餵.

你地有冇人試過.

男爵府

原文章由 Sovinbb 於 08-5-21 13:17 發表
我囡囡d 便便越黎越少, 初出世時1日幾次, 跟住1日1次 (我都知越大d 便便會比較, 係正常), 但最近係7日先一次便便.

d 便便好杰, 囡囡而家飲約莫3-4餐人奶, 其餘係奶粉 (mon - fri), sat - sun 就全日埋身餵.

你地 ...

無理由架啵...食人奶會一餐奶一餐屎...我唸 d 奶粉唔岩你個 b 啦...重有一提...你有無比水個 b 飲架?

男爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Sovinbb 於 08-5-21 13:17 發表

你地 ...

最快時一日可以有三次, 最耐時二日先至一次!

如果佢真係7日先一之便便, 你就要留意吓佢d便便係唔係好硬 (一條條), 如果係就係佢便秘喇.
不過個人認為如果3日都冇便便就要check 吓喇.

大宅

我仔仔飲全奶粉,
之前一日幾次,
而家一日一次,
我有比水佢飲,
我諗你帶女女睇吓醫生好.

禁止訪問

別墅

7日一次....要轉奶粉or 飲水啦.....

複式洋房

一日一次

伯爵府

Once a day if he poos without daiper.
Twice or more if he poos on daiper.

首頁

尾頁

跳至