自由講場

跳至
del  

首頁
23456...14

尾頁

大宅

回覆:發現老公好自私

現實就係咁殘酷,幾親都好,一講到錢咩人都情講

呢個時世,女人都係不能只意倚靠c6,一定要為自己籌謀下

侯爵府

算啦, 咁佢都肯貫樓只係寫你名, 都唔算好自私, 佢講到出口的確係忽略你感受, 但好多男係咁遲頓的

男爵府

我覺得個男人好正常 呢個世界好現實 好多人反轉豬肚就係屎
講到錢 老婆什麼的 都係假 只有自己對自己最好
男人都係保障自己姐

禁止訪問

引用:兩公婆計較成咁真係好難接受,聽到真係好傷

子爵府

可能佢份人冇安全感……
未必因為自私嘅
我老公相反,話第1層加我名,第2層只用我名……
我2層都冇份供,我2層都唔要……因為我美籍,物業要繳稅……
佢話咩情形要分開都會比番至少一半比我……

老虎囡2010年2月10日於嘉諾撒出世喇, 早過預產11日~ 重6.71磅

伯爵府

親子王國15週年勳章

有時候好唔明香港女人,一方面要平等,另一方面又要個男人一家之主,比家用,擔起頭家
我好支持樓主老公,大家數目清楚d,免得有人以為層樓係佢名就一定係佢
如果有心做男人嘅附屬品,咪叫個男人養起自己,到時候又話屋企冇地位

大宅

引用:就係佢平時份人都無咩所謂,傻更更咁,佢忽

原帖由 yanky321 於 15-02-04 發表
就係佢平時份人都無咩所謂,傻更更咁,佢忽然講d咁既野我先呆左。可能呢個先係佢真面目……

...
其實好可能係佢阿媽教佢

子爵府

畀面勳章

我好欣賞佢兩公婆咁開心見誠咩都畫唒出腸…但好hardfeeling囉

男爵府

比著係任何人,聽到都好唔開心囉~但總好過有d人...收收埋埋,到最尾先講出口,到時候你可能會重傷心~
但比著係我,我會自己儲多d私己。再觀察下佢為人,因為有時候人真係會變,加上你同佢媽媽關係麻麻,可能都會有d影響關係。

珊瑚宮

侯爵府

回覆:yanky321 的帖子

.

男爵府

回覆:yanky321 的帖子

佢幾老實喎,正常自己上網search 資料好過啦,點會咁問。好搞笑,正面d睇,佢唔會收收埋埋d野係心

禁止訪問

引用:老公識我之前已買樓,係寫奶奶同佢個名,供

瑪瑙宮

引用:佢仲要話,萬一我死左,層樓得我名,到時會

原帖由 yanky321 於 15-02-04 發表
佢仲要話,萬一我死左,層樓得我名,到時會點? 我話你係我配偶,我真係死左,層樓自動係你嫁啦! 佢即刻話: ...
加返佢個名

子爵府

如果我係楼主,聽到个心会好唔舒服,以後乜都同佢計清楚,什麼禮物都唔会再送比佢,自己儲起多d錢唔好比佢知!

另外,你層楼如只有你名,大吉利是你有事,層樓作為遺產未必全部屬於你老公的,除非是以長命契形式共同擁有業權。

禁止訪問

子爵府

引用:我對住我老公都好現實,亦講清楚我自己既物

原帖由 ming1020 於 15-02-05 發表
我對住我老公都好現實,亦講清楚我自己既物業資產只會比我屋企人,離婚的話d野會點分,所有野係唔會聯名, ...
咁当初又何必结婚呢?同居豈不是更乾淨利落?

伯爵府

回覆 yanky321 的帖子

我會考慮離婚

禁止訪問

男爵府

佢是否受奶奶影響啊!

首頁
23456...14

尾頁

跳至