自由講場

跳至
del  

首頁
34567...14

尾頁

伯爵府

回覆:發現老公好自私

佢計得咁認真,你問下佢第日陀BB係咪一人陀5個月?生左係咪跟你姓,唔跟佢姓?你C6傻左咩

侯爵府

回覆:longlokma 的帖子

人會變,月會圓,時間令大家都不斷改變,經歷太多,亦睇清楚好多,只可以話冰封三尺並非一夜之寒,我有咁既決定,亦因為現實逼人

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:就係佢平時份人都無咩所謂,傻更更咁,佢忽

原帖由 yanky321 於 15-02-04 發表
就係佢平時份人都無咩所謂,傻更更咁,佢忽然講d咁既野我先呆左。可能呢個先係佢真面目……

...
樓主緊記要儲私已錢,仲要唔比佢知。呢種人,隨時反面唔認人。

公爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

引用:我對住我老公都好現實,亦講清楚我自己既物

原帖由 ming1020 於 15-02-05 發表
我對住我老公都好現實,亦講清楚我自己既物業資產只會比我屋企人,離婚的話d野會點分,所有野係唔會聯名, ...
你咁講,呢到好多女人又話你唔信另一半,是你錯了。

子爵府

2011至尊種植勳章

閉喇,我唔覺得hurt同自私,我兩個間唔中都會傾呢啲問題,唔想咁辛苦建立既野,因離婚或死亡而俾咗我呀媽呀爸或佢呀媽呀爸或大家既兄弟姐妹,係都返俾自己子女。以防爭拗或有人貪心

珊瑚宮

2018復活節勳章 玩具勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

其實佢肯同妳搬出黎,層樓淨係為妳名,都已經唔算自私和計較啦。如果角色調轉,層樓得妳老公名,妳都會驚到頭來揸都無啦!可能佢只係說話技巧出問題姐,唔好嬲啦!

侯爵府

回覆:jodyfan 的帖子

多謝提醒,已delete

公爵府

yanky321 發表於 15-2-4 23:45
就係佢平時份人都無咩所謂,傻更更咁,佢忽然講d咁既野我先呆左。可能呢個先係佢真面目……

...
會不會係你99同你c6洗腦呀

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

講真,屠樓得你一個人名,而佢又要出錢供, 又真係好冇安全感既. 好似我咁,層樓得老公個名,好彩唔使好出錢供,如果要我出錢,我一定要佢加埋我個名我先供架. 佢開得聲同你講咪好囉, 唔使大家估估下. 係就係聽落有d "銀"耳, 不過真係無可口非

侯爵府

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章

引用:一隻手掌拍唔響,佢均真計較,你亦自我中心

原帖由 wonderlulu 於 15-02-04 發表
一隻手掌拍唔響,佢均真計較,你亦自我中心。
true!!

問清楚好D;太多爭產啦

水晶宮

2018復活節勳章 夏天玩到顛 hashtag旅遊勳章 DHA勳章

唔係自私,係現實。
          You may say I'm a dreamer but I'm not the only one.

侯爵府

引用:閉喇,我唔覺得hurt同自私,我兩個間唔中都

原帖由 bebesoky 於 15-02-05 發表
閉喇,我唔覺得hurt同自私,我兩個間唔中都會傾呢啲問題,唔想咁辛苦建立既野,因離婚或死亡而俾咗我呀媽呀 ...
我都覺得講清楚好d

男爵府

最關心BB問題熱投勳章

其實層樓係你個名, 佢講咩都唔緊要啦~~

如果相反情況, 你會唔會想問清楚?

禁止訪問

大廚勳章 BK Milk勳章

回覆:yanky321 的帖子

大宅

如果我c6咁講我真係會爆離婚都似

珍珠宮

好媽媽勳章

樓主, 你剩係想著你老公對你計較, 但點解唔欣賞他的付出?

你老公不但為左你肯搬出來, 而且層樓佢有份供, 但業主就只有你一人; 就算將來有爭拗, 佢都要打好耐官私同你爭, 又未必打得嬴, 看牌面你得到更多.

侯爵府

引用:唔係自私,係均真。

原帖由 alphabetagamma 於 15-02-04 發表
唔係自私,係均真。
認同。
其實講計算,樓主咪一樣計

男爵府

天悅 發表於 15-2-4 23:44
講到出口就真係好過份
agree!

雲母殿

虎到金來勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 我的育兒心得勳章 想生BB熱投 DHA勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 hashtag影視迷勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

咁講出口, 會唔開心了

男爵府

你c6好短視,一層樓仔就咁樣同你講野,咁將來你地再買樓、車位、舖位收租,洗唔洗逐樣寫點分呀???

首頁
34567...14

尾頁

跳至