自由報料

跳至

首頁
12345...8

尾頁

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:聯品28cm淺鍋都係$5xx之麻,有得睇有現貨,

原帖由 ncbbb 於 15-03-07 發表
聯品28cm淺鍋都係$5xx之麻,有得睇有現貨,唔怕買錯,不過就無鐵塔手把啫。

...
32cm,有深d既單手pan,聯X話$840,我上Amazon睇都要$6xx,咁uk到hk運費係咪都差唔多?

伯爵府

wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 畀面勳章

引用:Quote:原帖由 appleyuen 於 15-02-05 發表

原帖由 chingbebe 於 15-02-06 發表
Sorry, remembered it wrong. I also ordered from Chefs with my friend. Total 4 pans, around hk$2000 i ...
咁咪$500/24cm一隻。。運費佔幾$?

大宅

BK Milk勳章

回覆 babyislove 的帖子

開鑊

http://happymrst.blogspot.com/2014/03/de-buyer-mineral-b-element.html

size 方面要睇下你煮乜bor! 中式炒菜我用32 深
普通煎pan 我用28

最好自己去睇麻實物先, 因為真係非常重手

男爵府

聽聞無塗層, 請問用完弄乾, 是否就不生銹?
請問用家, 好用嗎? 可分享下user comments 嗎?

伯爵府

聯品28cm淺鍋都係$5xx之麻,有得睇有現貨,唔怕買錯,不過就無鐵塔手把啫。

...
而家有辨可睇,今日先去睇過,有冇貨就唔知,個人意見,個巴黎铁塔實物冇圖咁靚。

男爵府

BB防敏心得分享勳章 BK Milk勳章 15週年勳章

...
5百幾? 我係法國amazon 買兩隻連運費$480左右一隻。一路都無時間去上海街睇,所以上網買送上門算

大家可以去我的文討論墾丁旅遊問題

http://www.baby-kingdom.com/foru ... &fromuid=713096

伯爵府

大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

引用:Le 隻wok唔痴?好似易潔咁?

原帖由 cloudyjess 於 15-03-07 發表
Le 隻wok唔痴?好似易潔咁?
隻鑊沒有防黏塗層. 要用豬油開鑊. 有說明書教. 但就一定一定唔可以用洗潔精洗鑊. 煮後攤一陣/落暖水燒開洗. 就好易甩洗. 又不用用力擦.

起初洗完開火燒番乾(濕易生銹) 塗油養鑊. 就煎嘢都唔痴底. 我而家冇再塗油. 洗完齋吹乾入櫃. 都冇銹兼好順滑. 效果同易潔一樣

大宅

引用:Quote:原帖由 cloudyjess 於 15-03-07 發表

原帖由 pooh仔 於 15-03-07 發表
隻鑊沒有防黏塗層. 要用豬油開鑊. 有說明書教. 但就一定一定唔可以用洗潔精洗鑊. 煮後攤一陣/落暖水燒 ...
聽你咁講,咁係咪同中式生鐵鑊一樣?都係一樣打理方法

男爵府

回覆:cloretta37 的帖子

開始用時,處理得唔好真的好易生鏽架,但佢生鏽都可以用鋼絲刷省走鏽再用都無問題

複式洋房

回覆:LilianLegend 的帖子

我搵人代購 $650連運費

伯爵府

引用:我搵人代購 $650連運費

原帖由 Peliking 於 15-03-08 發表
我搵人代購 $650連運費
巴黎款?咩size?

子爵府

appleyuen 發表於 15-2-5 16:49
我代購訂咗呢隻
請問你喺邊度代購?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 cloudyjess 於 15-03-07 發表

原帖由 pooh仔 於 15-03-07 發表
隻鑊沒有防黏塗層. 要用豬油開鑊. 有說明書教. 但就一定一定唔可以用洗潔精洗鑊. 煮後攤一陣/落暖水燒 ...
聯X話佢係熟鐵,唔洗用油開,但我做完佢d方法後都係用油塗抹燒一次。

子爵府

pooh仔 發表於 15-3-7 22:02
用完後你會吾會
省返佢
省到不鏽鋼色?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 pooh仔 於 15-03-07 發表隻鑊

原帖由 LilianLegend 於 15-03-09 發表
聯X話佢係熟鐵,唔洗用油開,但我做完佢d方法後都係用油塗抹燒一次。
未開前

琥珀宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:appleyuen+發表於+15-2-5+16:49+我代

原帖由 grawong 於 15-03-09 發表
請問你喺邊度代購?
Fb

伯爵府

引用:Quote:原帖由 LilianLegend 於 15-03-09 發

原帖由 LilianLegend 於 15-03-09 發表
未開前
開完後洗左。
這圖是第一次煎完羊架後,
唔好睇佢黑哂樣衰衰,
冇落油煎羊架都唔癡!
今日落左dd油煎糉都煎到好靚,
好開心我以後唔洗煩隔幾年又要買新!

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ncbbb+於+15-03-07+發表聯品2

原帖由 LilianLegend 於 15-03-07 發表
32cm,有深d既單手pan,聯X話$840,我上Amazon睇都要$6xx,咁uk到hk運費係咪都差唔多?

...
請問中式炒鑊呢個嗎?

伯爵府

引用:Quote:原帖由+ncbbb+於+15-03-07+發表聯品2

原帖由 LilianLegend 於 15-03-07 發表

...
還是圖中的好?

伯爵府

引用:Quote:原帖由 grawong 於 15-03-09 發表請

原帖由 appleyuen 於 15-03-09 發表
Fb
可以畀條link嗎?

首頁
12345...8

尾頁

跳至