想生BB

跳至

首頁

尾頁

男爵府

我cycle 是 28-35 , 排卵一般在 day 18- day 24 (用 d 仔 & 睇分泌, check up 時ultra-sound), 有無大問題呢? 我見好多人都是 day 14,15, 我甘遲 ????...... 我想生第2胎, 上年12月流產過, 未有聲氣.

thanks !!

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 natnatbaby 於 08-5-21 23:21 發表
我cycle 是 28-35 , 排卵一般在 day 18- day 24 (用 d 仔 & 睇分泌, check up 時ultra-sound), 有無大問題呢? 我見好多人都是 day 14,15, 我甘遲 ????...... 我想生第2胎, 上年12月流產過, 未有聲氣.

thanks !! ...

係day 14/15 排卵果D , 周期通常 28日. 如果你係 30幾的, 係 day 20幾排卵唔出奇丫~

複式洋房

原文章由 natnatbaby 於 08-5-21 23:21 發表

唔洗驚, 有我陪你~~ 我CYCLE32日就DAY20排卵, CYCLE37日, DAY25先排卵.

洋房

仲有我陪您, 我個cycle係28-31日, 用量體溫同分泌方法, 排卵在day17-19日。都係遲架!

別墅

仲有我呀!26-28day cycle, 經常day15-16左右先排卵,用D仔及體溫去check

男爵府

遲排卵, 會否表示難懷孕 or 無關係 ????

別墅

以我所知,這樣會影響生bb的。與黃體銅有關。

大宅

我cycle30日, 試過day 12 , 又試過day15, 因我去醫院驗血(因做ivf), 一定準, 醫生話即使m準, 個個cycle 掛egg都可能會有少少唔同, 只要在合理的範圍就ok.no worry !!

首頁

尾頁

跳至