跳至

首頁

尾頁

大宅

原文章由 smileynemo 於 08-6-23 11:16 發表

醫生話肺炎鏈球菌係唔會發燒架!只係支六合一會囉!

我尋日至同bb打完肺炎鏈球, 輪狀病毒同六合一, 佢尋晚開始發燒今日都仲有唔知燒幾多日呢, 姑娘叫我係打完針比個退熱貼貼住個針口bb會無甘痛同會舒服d喎。

我想問甘係唔係有d咩智能測驗個d架?我可唔可以返健康院做甘大約幾大做同係唔係打電話去book就ok?

別墅

我就join左護協個package打針。$6400。今個星期五帶亞仔打第一次5合1。隔兩個星期先打肺型鏈球菌同輪狀病毒口服。因爲個package個邊suggest兩支針分開打,禁BB會無禁辛苦哦。

健康院我都會照去既,track住BB既基本發展lor~

[ 本文章最後由 Ann0805 於 08-6-24 13:08 編輯 ]

禁止訪問

別墅

禁arm既?! 希望亞仔打完返黎唔好發高燒啦~~~~

原文章由 margelee 於 08-6-24 13:48 發表

I joined this package too, same as you, will take the 1st shot on this friday.

大宅

原文章由 yc_bb 於 08-6-24 11:56 發表

我尋日至同bb打完肺炎鏈球, 輪狀病毒同六合一, 佢尋晚開始發燒今日都仲有唔知燒幾多日呢, 姑娘叫我係打完針比個退熱貼貼住個針口bb會無甘痛同會舒服d喎。

我想問甘係唔係有d咩智能測驗個d架?我可唔可以返健康院做 ...

bb仲有無事呀!希望佢快d好番喇!

因為我無返健康院打針,咁尋日健康院call我跟進!佢叫我bb四個月返健康院係做d綜合評估喎!但要book時間先!我無諗住返去喇!因為仁安個package包埋架!

大宅

原文章由 smileynemo 於 08-6-24 17:15 發表

因為我無返健康院打針,咁尋日健康院call我跟進!佢叫我bb四個月返健康院係做d綜合評估喎!但要book時間先!我無諗住返去喇!因為仁安個package包埋架! ...

佢尋日打完夜晚就發燒都成100.8度甘醫生一早已經比左d退燒藥甘我即刻比bb食食左好左好多今日都仲有少少燒。尋晚打完針係甘喊係好驚個隻喊要抱左一個鐘至可以放底可能食左藥好眼訓所以至可以放底, 好在姑娘教我用退熱貼貼係個針口甘bb至好d乍, 尋日一摸佢大比仔就喊啦, 真係心都痛埋。

原來健康院會打來架我以為唔會添, 甘即係要去健康院做評估就要約時間甘到時至打去book時間lu。

別墅

我有番WOR, 其實一路都有唔同時期KE評估可以幫BB做.....

而且, 我地交咗稅架, 仲咩唔去WOR.....

原文章由 smileynemo 於 08-6-24 17:15 發表

因為我無返健康院打針,咁尋日健康院call我跟進!佢叫我bb四個月返健康院係做d綜合評估喎!但要book時間先!我無諗住返去喇!因為仁安個package包埋架! ...

複式洋房

計計下仁安只係貴幾百蚊, 所以都係決定去仁安打喇, 我7月頭帶bb去打, 請問各位媽咪有冇咩特別要注意呀?

大宅

原文章由 m-yee 於 08-6-25 01:08 發表
計計下仁安只係貴幾百蚊, 所以都係決定去仁安打喇, 我7月頭帶bb去打, 請問各位媽咪有冇咩特別要注意呀?

打針前一個鐘唔好飲奶,驚佢打完針會嘔!

大宅

原文章由 m-yee 於 08-6-25 01:08 發表

你可以問姑娘拿一張發燒對照表..有齊口探, 肛探同耳探的正常, 發燒同高燒的溫度.....會清楚d gar...打完針要隔耐d先好俾佢食奶...怕佢會嘔奶嘔埋d疫苗....

複式洋房

原文章由 EggEgg08 於 08-6-25 13:15 發表

你可以問姑娘拿一張發燒對照表..有齊口探, 肛探同耳探的正常, 發燒同高燒的溫度.....會清楚d gar...打完針要隔耐d先好俾佢食奶...怕佢會嘔奶嘔埋d疫苗.... ...
原文章由 smileynemo 於 08-6-25 11:43 發表

打針前一個鐘唔好飲奶,驚佢打完針會嘔!

明白, thank you

首頁

尾頁

跳至