婆媳關係

跳至

首頁

尾頁

洋房

今時今日,逢年初一&佢哋生日,6299都仲要新抱跪地斟茶,呢個咩年代呀,仲要做埋啲咁嘅嘢,係咪食古不化????

大宅

初一有斟茶,無跪地,62飲完要封$1000利是比我地,
我諗佢其实都唔係好想飲.

原文章由 katekck 於 08-5-22 08:01 發表
今時今日,逢年初一&佢哋生日,6299都仲要新抱跪地斟茶,呢個咩年代呀,仲要做埋啲咁嘅嘢,係咪食古不化????

大宅

冇喎, 我99就想, 發夢都冇甘早, 斟尿俾佢飲就有.

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得當然係過時la.
如果要我去"斟"茶我唔去la,因當年結婚時我出門時呀99叫我唔洗入門ka.
不過我而家過年都唔洗去99家哈哈哈哈

大宅

原文章由 kellyly 於 08-5-22 09:25 發表
我覺得當然係過時la.
如果要我去"斟"茶我唔去la,因當年結婚時我出門時呀99叫我唔洗入門ka.
不過我而家過年都唔洗去99家哈哈哈哈

禁止發言

大宅

斟茶可以,跪就真係免啦!
大年初一斟茶俾佢,佢見我唔跪係到佢真係想唔飲架!不過吹咩佢個仔又要番工,我肯上黎都算係咁啦,仲俾面色我睇,我下年一定唔上黎LOR反正要我特登上去真係幾麻煩架!99最好俾多D面色我睇,咁我咪見62多D LOR!仲唔激死佢咩,我99咁唔鐘意我地同62見,呵呵!

珍珠宮

好媽媽勳章

原文章由 阿jo 於 08-5-22 09:34 發表
斟茶可以, 要我跪? 佢邊位呀, 受得起咩, 我自己阿爸阿媽都未跪, 要跪一個非親非顧, 好難啦!

我正想咁講, 佢又唔係生我養我, 做咩要跪佢??? :;pppp:

複式洋房

我覺得如果6299一視同仁, 你老公同你都要跪, 咁我又接受到喎! 但如果只係要新抱跪, 即擺明恰新抱啦, 咁我會雙腳膝頭一齊落地(媽咪話只有拜死人先膝頭一齊落地喎!), 然後送三躹躬俾佢地!:;pppp: :;pppp: :;pppp:

禁止發言

大宅

好媽媽勳章

樓主你唔係跪咗嘛mouth:

洋房

我已經跪咗四年喇,我初初有叫老公一齊跪,老公話驚6299唔鍾意,所以佢冇陪我一齊跪,為咗老公,我都會每年跪落去,不過條氣唔順囉,想各位評吓理!

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 karemom 於 22/5/08 10:27 發表
我覺得如果6299一視同仁, 你老公同你都要跪, 咁我又接受到喎! 但如果只係要新抱跪, 即擺明恰新抱啦, 咁我會雙腳膝頭一齊落地(媽咪話只有拜死人先膝頭一齊落地喎!), 然後送三躹躬俾佢地!:;pppp: :;pppp: :;pppp: ...

好搞笑呀.

水晶宮

唔使跪地要斟茶...

複式洋房

咩年代啊.. 仲要跪地?
斟茶就要..

大宅

原文章由 katekck 於 08-5-22 11:28 發表
我已經跪咗四年喇,我初初有叫老公一齊跪,老公話驚6299唔鍾意,所以佢冇陪我一齊跪,為咗老公,我都會每年跪落去,不過條氣唔順囉,想各位評吓理!

叫你老公唔好玩啦.. .驚佢地唔鍾意.. .你要同你老公講今年開始要跪一齊跪, 如果唔係就唔得, 叫佢自己諗定你唔跪的理由... 腳痛又好咩都好...

禁止訪問

好媽媽勳章 畀面勳章

大宅

當然唔會跪啦, 我連結婚入門斟荼都唔駛跪... 只係結婚頭一年, 奶奶都有叫斟荼給62.. 之後有了bb, 更加連斟茶都無...因為掛住搞個bb .. 講真, 我諗我接受唔到要跪...
原文章由 shirley73a 於 08-5-22 12:44 發表
我地d新抱不嬲都冇斟茶, 亦唔需要跪個bor??!!! 我自己排行第五...大嗰d都冇做, 咁我地做細嘅就更加唔使做啦...況且佢又唔係我亞爸亞媽...使唔使呀??!!! ...
url=http://www.TickerFactory.com/]

伯爵府

唔洗喇掛, 民初咩...
自己老母都未捨得叫個女跪, 竟然跪人地老母!!!

珍珠宮

哈哈~ 生out out~ 做乜要人跪佢呀~
我都係結婚嗰日跪過斟茶, 同埋拜祖先上香才跪的~

你同c6講, 話你膝頭哥痛, 醫生話唔可以跑步, 要小心, 更加唔可以跪~ 咁米得囉~~

首頁

尾頁

跳至