跳至

子爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 玩具勳章

依家你地小朋友一日食幾多餐奶?

我阿仔 (大約30幾磅):
8:00 am 食6安奶
9:30 am食小小麵包
12:30 pm 食 lunch (魚、豬肉)
4:00 pm 食6安奶
8:00 pm 食dinner (魚、肉、菜)
10:30 pm食8安

係咪食多左d呀?
洗唔洗減d奶?

應該幾時食2餐奶?

thx

水晶宮

2019新春慶豚圓

我個女,兩歲半,一日仲要食五至六餐奶, 飯就好少食,重三十磅.我都想佢食多D飯,飲少D奶,冇耐佢唔肯,是都要食奶,最慘是仲要飲夜奶,我地大人真是辛苦到暈 .

男爵府

我個囡飲奶又少,食飯又少,所以先得22磅左右揸!! 佢每日飲3次奶,每次5至6安吖!!

複式洋房

Adelaide has milk two times a day -- morning and night. Each time, she will have 6 ounces. She is now 33 pounds.

男爵府

好媽媽勳章

我個仔,兩歲半.大約30磅.一日2餐奶,每次7至8安.2餐飯每次1碗仔.佢都中意食飯.但就食唔肥.

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我個仔就每日4,5餐吧...唔定呀...
有時佢晏左起身成12點先起身架...因為佢好訓得,晚上9點幾10點訓佢都可以訓到第日12點先起身...

如果正常d...8點度就起身就整支奶...中間要食d餅/包飲大大支水...12點食飯...12點半到食完飯訓到2點零...2點幾3點又話要奶...之後4,5點又要比d食物...餅/包...7點幾8點食晚飯...咁我大約10點會開奶...或者有時佢早訓9點幾就訓就冇飲奶(我驚佢個肚爆,好似就生得咁)...又或者第二日佢可以訓到12點先起身既又食少一餐奶咁囉...奶就每次300ml清晒~佢好飲得奶...

依家大約38磅吧~
(佢重但唔高,肚腩又好似豬肉榮咁...所以買褲好煩,要買腰圍夠大但條褲又會長得滯咁樣...100碼都係麻麻地岩...成日cool到肚仔...但110碼肚腩位岩又長得滯呀!!鬼叫佢唔夠高... )

大宅

我囡囡每日飲3餐奶
早上8時15分起身飲8安奶,飲完就返N1
12時回家食飯,2時~4時午睡
起身飲8安奶,
6時食晚飯,
我同老公放工回家食飯時,她會食小小
10時飲8安奶後上床睡

跳至