跳至
[2006年] 請問日本迷

首頁

尾頁

大宅

好媽媽勳章

我現正準備一家人(當然係我 + 老公 + 卓晞仔)去日本,因我從未去過日本,有以下問題請各位幫忙解答﹕

1. 名古屋、鹿兒島、廣島,邊個地點較為適合﹖
2. 租車的費用約多少,我想去5日4夜﹖

還有很多問題,但要先解決以上問題先﹖

謝謝各位﹗

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

其實係我個friend有平機票$1500包機場稅,得呢3度地方揀,咁我又未去過,先至諗住去下,會唔會有邊個好少少,我上網睇過,好似名古屋比較ok d。唔好意思,好多問題,不過我知道你係超級日本迷,我睇過你既連載,勁靚呀...

原文章由 sweetcouple 於 08-5-22 16:34 發表
三度都唔似岩bb喎.....

租車, 你預最平大約5-7000yen一日! (只計車租)

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

"三度都唔似岩bb喎....." Yes!! A big Zoo with penguin , panda near nagoya名古屋 may be better!
Will go 大阪 next week with baby, also first time travel with baby, acn give u some opinion if you go 大阪.

大宅

好媽媽勳章

Thx!! 真係可能考慮要去大阪﹗

大宅

好媽媽勳章

我而家真係可以去啦....

sweetcouple:
我知你係日本迷,有無d租車既website同景點個d可以供參考,或者邊本書啱我呢,我地已經決定去名古屋,你有咩好介紹﹖

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

嘩﹗你好勁呀... 我上到個網頭都暈埋,都唔知佢講咩,淨係係度亂咁click﹗

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

咁點樣處理飛機升降的導致bb耳仔的氣壓問題﹖

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

好媽媽勳章

Thx!!

原文章由 sweetcouple 於 08-6-1 20:07 發表

俾d野佢食, 餅又好, 羊奶片又好, 飲住水或者奶都得, 總之令bb keep住有"吞嚥"的動作, 就唔會耳仔痛!

複式洋房

我都打算9月同女女去日本10天自助遊,會先去東京再落北海道,唔知大家有咩建議遊玩的地方?我個b女到時得21個月,是第一次去遠行,真係有d擔心?

洋房

原文章由 jennyevo5 於 08-6-2 16:22 發表
我都打算9月同女女去日本10天自助遊,會先去東京再落北海道,唔知大家有咩建議遊玩的地方?我個b女到時得21個月,是第一次去遠行,真係有d擔心?

第一, 多數人會揀先去北海道再落東京, 因為東京多野買, 冇理由帶埋d戰利品去玩咁耐架嘛...

第二, 九月的北海道....講真, 係介乎花同紅葉的季節之間....

男爵府

如果我+老公+女女一齊去日本, 5日4夜自由行, 邊度比較適合去? 係咪大阪係最適合的地方? 有無其他選擇? (我想帶阿女去主題樂園/動物園)

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

THANKS~ 想問下有無HOTEL介紹呀? 買package邊度平呀?

原文章由 sweetcouple 於 08-6-2 19:30 發表

梗係東京啦....

尤其如果夏天去, 大阪係熱過東京架.....

東京可以去迪士尼/hello kitty land/麵包超人館/動物園/水族館.....

複式洋房

thank you!咁真係要考慮清楚,我唔想浪費假期
原文章由 SW 於 08-6-2 19:11 發表

第一, 多數人會揀先去北海道再落東京, 因為東京多野買, 冇理由帶埋d戰利品去玩咁耐架嘛...

第二, 九月的北海道....講真, 係介乎花同紅葉的季節之間.... ...

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至