跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

好媽媽勳章

大宅

醒目開學勳章

Hello sweetcouple,

我c6係你忠實fans, 遠在你在ec2時代, 他已經看你的留言啦!!

我哋plan梗12月中會和2個b去日本, 雖然早咗D, 但看到咁多人留言分享, 都忍唔住想請較你一些問題, 關於上次你們和小boo九州之旅:

1) 共帶了多少個奶樽? 如何消毒?
2) 隨行帶了多少奶粉和尿片? 是否主要在當地購買呢??
3) 帶了多少BB衣服? 有機會在酒店洗衣服嗎?

因有2個B, 所以很怕要帶很多行裝呢!!

以你的經驗, 帶B去日本, 自駕遊是否較為適合呢?

對不起這麼多問題, 希望你可給我們一些寶貴意見!! 謝謝...

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

我會去扎晃,小樽,登 別, 富良野

別墅

想有一日去SHOP下的BB野, 又唔知有咩地有呢

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

Thank you so much ar.

禁止訪問

好媽媽勳章

別墅

係, 咁我想問有咩岩小朋友玩架係北海度. 我plan左去溫泉, 去富良野睇花海, 小樽等

別墅

我還想問, 我囡囡食日本雪印, 係sapporo買唔買到架?如果唔駛帶咁多行李就輕好多.

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

小BOO媽,

我打算同家人(無小朋友)出年1月頭去東京5日FOR SHOPPING,
(1) 迪士尼---全日
(2) KITTYLAND(半日) & AKACHAN
暫時只諗倒呢兩度地方, 池袋我都一定會去, 想請下你其餘TIME去邊度好呢? 如果想浸温泉又點好呢?
富士山, 淺草等應該唔會去, 因我去過晒, 本想去埋大阪架, 因家人話落大阪唔知係機票OR車費貴, 所以應該要各置。
謝謝!

禁止訪問

好媽媽勳章

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原文章由 sweetcouple 於 08-6-13 16:41 發表

東京去大阪要三個鐘新幹線(hk俗稱的子彈火車)同埋單程要萬幾yen....

想浸溫泉, 如果要去郊區, 最接近又最多人去係箱根, 但車費貴(三日通用券五千幾yen)同埋時間耐(單程約2hr)。

如果是但搵個溫泉樂園濕下身就算 ...

小boo媽,
請問池袋三井outlet park大唔大, 同埋有無佢的網止呢? 同埋想請問12月29or30號出發的話個價錢係咪都未落番架, 要到過左1月1日先至回落番嗎? 1月1日日本是否所有商場, 遊樂場等都會關門大吉嗎?
thanks!

禁止訪問

好媽媽勳章

男爵府

原文章由 sweetcouple 於 08-6-16 10:51 發表

三井outlet
http://www.31op.com/iruma/index.html

1月1日多數休息。

國泰已出左08年尾的附加費
2008年12月22日 - 2008年12月25日1,5502008年12月26日 - 2008年12月26日1,100

冇其他日子了。 ...

唔該晒呀!

男爵府

小boo媽:
想問下你通常7月幾號倒先開始減價呀!

大宅

醒目開學勳章

回覆 #43 sweetcouple 的文章

Thank U v much!!!

禁止訪問

好媽媽勳章

首頁

尾頁

跳至