在職全職

跳至

首頁

尾頁

大宅

阿仔宜家開始星期日學畫畫,遲d又要學琴,d時間真係好似唔夠用,因為返工放長短週,你地點安排?學琴學畫加埋溫書做功課(宜得先k1)都無乜時間俾佢玩,你地的仔囡又點樣,學d乜嘢點安排時間呀?

複式洋房

有人幫你湊咪吩咐佢帶仔去學野囉, 如果無, 都要盡量安排係你得閒既候帶佢架, 要返工真係無計。

我仔細時多數都係選在星期六學野 (畫班之類), 而學琴就選在星期日了, 練琴就要選平日晚上或星期六喇

民房

我個仔細個時我都係比好多o野佢學,學畫畫就安排星期一下午放學後叫奶奶湊啊仔去,但學畫畫地方一定要係奶奶屋企附近羅啦,唔係奶奶係唔會幫你我湊呀,學跆拳就安排星期四放學後係學校上堂,學琴就安排星期六我自己湊,學公文式英文就星期五放學後叫奶奶湊,所以好忙,其實最好係BB細時比多D野佢學,到佢地大左,你起碼知道佢地喜歡咩興趣,如果你冇人湊啊B,不如你可試下星期日,每三個鍾學一樣,起碼都學到三種,你又或者比三個月時間學一樣,之後再學第二樣,再睇下BB喜歡D咩先去同BB報長遠D羅。。。
原文章由 lisatsoi 於 08-5-22 13:41 發表
阿仔宜家開始星期日學畫畫,遲d又要學琴,d時間真係好似唔夠用,因為返工放長短週,你地點安排?學琴學畫加埋溫書做功課(宜得先k1)都無乜時間俾佢玩,你地的仔囡又點樣,學d乜嘢點安排時間呀? ...

複式洋房

星期六上午學野(畫畫10:30,學琴12:00,英語拼音1:45),下午做功課,溫書到晚上,中間有take a break,星期日同佢出去踩單車or其他户外活動,relax 吓.......都好忙呀...

民房

平日,婆婆+工人帶上跳舞堂.星期六上午我帶女女上音樂班.星期日family day,大家happy 吓.

男爵府

虎到金來勳章 牛年勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 玩具勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

我的囝囝就星期五黃昏時段學畫畫,游水就安排係星期日下午囉!(都係自己湊囝囝去)因為係囝囝係99湊,所以唔方便去d遠地方學,現在煩緊暑期班,星期一至星期五要搵d近99附近o既!mouth:

首頁

尾頁

跳至