跳至

首頁

尾頁

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

原帖由 rainbow_ho 於 09-4-29 08:14 發表
點解我哋學校無旅行呢?我好希望同小朋友一齊去學校旅行呀﹗

學校有旅行啊,五月尾去,我地已經報左名。

大宅

從何途徑得知?點解我一無所知?煩請告我知!謝!mouth:
原帖由 YuYuMother 於 09-4-30 22:42 發表

學校有旅行啊,五月尾去,我地已經報左名。

水晶宮

原帖由 KubiMan 於 09-5-1 17:53 發表
從何途徑得知?點解我一無所知?煩請告我知!謝!mouth:mouth:" />mouth:" />mouth:" />

你個問題咁得意既?我囝囝係安基司K2既學生,學校派通告咪知囉!

可能nursery既小朋友太細........我都唔記得以前囡囡同囝囝讀nursery時有無得去囉!!

大宅

可能N1無得去,所以我無收過回條囉!
原帖由 YuYuMother 於 09-5-2 19:20 發表

你個問題咁得意既?我囝囝係安基司K2既學生,學校派通告咪知囉!

可能nursery既小朋友太細........我都唔記得以前囡囡同囝囝讀nursery時有無得去囉!! ...

大宅

Yes, i think so...

原帖由 KubiMan 於 09-5-2 20:50 發表
可能N1無得去,所以我無收過回條囉!

大宅

醒目開學勳章

我好耐之前問過老師,佢答我係N1班係無得去旅行咖!!!

大宅

好可惜啊﹗

YuYuMother,
你小朋友去邊度旅行?

大宅

原帖由 rainbow_ho 於 09-5-5 16:04 發表
好可惜啊﹗

YuYuMother,
你小朋友去邊度旅行?

唔知同唔同in2一樣呢!我囡囡去濕地公園+黃金海岸+機埸食自助餐!
寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

大宅

我個宝貝女同老公都去
原帖由 man0219 於 09-5-5 17:45 發表

唔知同唔同in2一樣呢!我囡囡去濕地公園+黃金海岸+機埸食自助餐!

大宅

本人小女將讀2009/10 - INI班, 請問有冇家長可出售Oxford University Press - Sound Starters Story Books, (其中兩本).

Thanks.

水晶宮

原帖由 Tami 於 09-5-8 09:04 發表
我個宝貝女同老公都去

今日好大雨啊,去到都無得玩呢!

大宅

想問你哋K1會唔會継續响安基司讀?沉日宣布咗提早放暑假,之前老師比咗一啲填色嘅習作比囡囡做,唔知佢哋最後點安排呢?如果7月唔洗返學,係咪都係要照交學費呢?

大宅

原帖由 amybaby 於 09-6-24 14:20 發表
想問你哋K1會唔會継續响安基司讀?沉日宣布咗提早放暑假,之前老師比咗一啲填色嘅習作比囡囡做,唔知佢哋最後點安排呢?如果7月唔洗返學,係咪都係要照交學費呢? ...

我預左要交我囡囡讀緊k1...仲有個幾樣功課我個女都已經做晒!打返學校問下!

寶貝女你比左好多歡樂mami同Daddy~鍚晒你♡╮ⓣⓗⓐⓝⓚⓢ ﹏♡

子爵府

大家今日有冇收到電話?

我囡囡讀N1, 今日班主任打俾我, 話下星期可以攞假期功課, 同時亦可以交番(早前派既功課)俾老師改.另13號結業禮, 14號家長會. 下星期會寄通告俾我地.

另外, 唔知各位媽咪對於今次學校handle停課/提早放暑假既安排係點呢? 我自己就覺得好似麻麻地. 我見朋友既仔女讀既幼稚園, 搵左校車送功課去站頭, 等d家長唔洗自己去學校攞野, 又有幼稚園將d reader拍video再 upload上網俾小朋友睇, 呢d Anchor都冇安排過...

我明白每間學校都有自己既做法, 只係我覺得要我响9am-5pm呢段時間去攞野好唔方便(我兩公婆要返工, 工人又湊住囡囡, 我唔放心叫工人帶住個囡去攞功課, 惟有自己請假去攞.)

大宅

Yes, I think so.

I have to ask my indonesian maid to go with my daughter to pick up the homework.

You know we have to pay the school fee and school bus fee as well, but seems like Anchors provides us no service at all.

I am thinking of making a compliant to them.

原帖由 GLG 於 09-6-26 22:21 發表
大家今日有冇收到電話?

我囡囡讀N1, 今日班主任打俾我, 話下星期可以攞假期功課, 同時亦可以交番(早前派既功課)俾老師改.另13號結業禮, 14號家長會. 下星期會寄通告俾我地.

另外, 唔知各位媽咪對於今次學校handle ...

大宅

我都好唔滿意佢哋啲安排,只係叫我哋去交功課同取功課,學費照收,但又安排得唔好!

子爵府

今日收到安基司既通告, 當我睇到佢地減收一半學費, 我覺得佢地都好體諒家長... ... 但係當我睇到佢地將家長日由7月11日星期六, 調左去閒日(仲要係下星期二, 一個星期通知都冇! 份通告寫六月廿九日, 但係我今日先收到, 今日已經係星期四), 我就覺得有問題!

唔知學校係咪覺得每個學生既家庭, 至少有一個家長唔使做, 可以隨時抽時間, 任佢地鍾意幾時家長日都得呢? 點解佢地d安排咁差既? 上一次叫我辦公時間去攞功課, 我已經同公司請左假, 今次好難叫我又請假, 搵食艱難呀! 我老公都話佢安排失當, 明明手冊都寫左7月11日星期六家長日, 佢一早同公司攞定果日大假, 點解無端端調左?

大宅

I 200% agreed with you, you know I have to apply a day off for that. They are totally not considerate in this case.

原帖由 GLG 於 09-7-2 17:43 發表
今日收到安基司既通告, 當我睇到佢地減收一半學費, 我覺得佢地都好體諒家長... ... 但係當我睇到佢地將家長日由7月11日星期六, 調左去閒日(仲要係下星期二, 一個星期通知都冇! 份通告寫六月廿九日, 但係我今日先收到 ...

大宅

hi,好耐無上過嚟﹗
小朋友要九月先開學,我個女一開始好唔習慣。好掛住班主任,又話唔想讀k1,只係想讀n1。好在現在給她上暑期班,日日都比較充實,佢就無再提啦﹗

首頁

尾頁

跳至