跳至

別墅

請問你地BB飲左雀巢金裝助長 1+ 后對吃固體有沒有影響?

我個B自從飲左雀巢金裝助長 1+ 后唔中意吃固體,我已經好比心機煮,但他仲係一吃飯就扭來扭去唔肯吃,我都唔知點算好

大宅

我個女都係食雀巢1+喎,但佢都好肯食其他固體食物架,有時小朋友係咁架,或者你試下比多啲唔同嘅食物佢試下啦!

複式洋房

我個女一直都係食雀巢的, 但一轉金裝1+給佢
佢直情唔鐘意食, 仲會嘔tim...
佢仲衰到食少少就拍下自己個肚仔
見人唔理佢之後就話飽飽...
試多餐食完之後仲嘔 tim ar...
現在都仲係食2號奶粉...
想住給佢轉過其他牌子.. 但又唔知邊隻好D....

p.s. 另外我手頭上仲有3罐金1+未開的...
請問你地有無人想要呀?? 平D讓給你地ar...

[ 本文章最後由 aggieho 於 08-5-22 18:56 編輯 ]

大宅

我個女都係食左雀巢2號一段時間, 而家同佢轉緊1+囉, 冇乜特別囉, 不過... 佢早排病左一輪, 冷親所以嘔... 應該唔關食奶事呱...??

不過佢好似都唔係幾鐘意食1+ o者

別墅

唔知關唔關奶粉事,但時間上剛好吻合,一俾佢吃固體,佢就搶匙更,攞來玩,唔肯擺入口,揋俾佢就扭來扭去,氣死!

別墅

我煮過粥/粉/面/飯/烏冬/意粉,結果大同小異,唉~~~~

有時我都覺得好好味,佢都不吃

原文章由 FandyC 於 08-5-22 16:51 發表
我個女都係食雀巢1+喎,但佢都好肯食其他固體食物架,有時小朋友係咁架,或者你試下比多啲唔同嘅食物佢試下啦!

別墅

BB終于吃翻固體了,開心曬

大宅

恭喜晒,你唔使擔心啦!

跳至