跳至

首頁

尾頁

複式洋房

各位mami:

你地有無用米水沖奶比BB飲...我想問你地點沖法, 係米餐餐都用.

我就由佢4個月開始. 每餐落一半份量米水, 不過唔知可唔可以餐餐飲架, 加上要飲幾耐.

我個女好似幾鍾意飲咁, 一落小小米水就好快飲晒, 但如果無落呢就唔係好肯飲咁.

男爵府

畀面勳章 BK Milk勳章

下...我諗你一D都唔識喇~
米水一定要用全部~唔可以加白開水的~原因我就唔知~我仔仔由個幾月開始有飲米水...近排仲日日飲添~對佢黎講可以接受..唔會太涼,但個個BB都唔同~你要留意~~記住千祁唔好加白開水喇~~~唔得嫁~~
如果我加米水我會比少一匙奶粉...

大宅

畀面勳章

少少米,多多水,煲20-30mins,隔渣,要晒d米水,唔洗溝水ga,通常我就一星期煲一次,因我bb食人奶,不過每個bb情況都唔同!

民房

原文章由 日落 於 08-5-22 16:13 發表
下...我諗你一D都唔識喇~
米水一定要用全部~唔可以加白開水的~原因我就唔知~我仔仔由個幾月開始有飲米水...近排仲日日飲添~對佢黎講可以接受..唔會太涼,但個個BB都唔同~你要留意~~記住千祁唔好加白開水喇~~~唔得嫁~~ ...

剛剛開始要不要 step by step 一餐一餐加上去?

複式洋房

我之前bb肚痾, 健康院姑娘教我用米水開奶比bb食, 會幫助清腸胃同埋多d營養, 但係佢叫我地, 當bb好番就唔好再用米水開奶啦, 因為可能會便秘呀﹗

首頁

尾頁

跳至