嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

別墅

請問有冇絧纙灣、灣仔、中區、南區既好兒科醫生介紹?Thanks

如題。

別墅

Re: 請問有冇絧纙灣、灣仔、中區、南區既好兒科醫生介紹?Thanks

Dr. Ann Y.S. Pei Tel:2577 0880
Rm12, Medical Floor, Hennessy Centre, Causeway Bay, HK

Dr. Michael Mak Tel: 2523 3500
Rm 805, Tak Shing House, 20 Des Voeux Road, Central, HK

別墅

Re: 請問有冇絧纙灣、灣仔、中區、南區既好兒科醫生介紹?Thanks

Thanks Jeff_Mom,
I'll try.

囝囝(18mths)怕左去本來個兒科醫生到,本來今朝等見醫生時玩玩具都好開心,一去到就收晒笑容,見到醫生就喊:雖然醫生好nice,但護士冇耐性,唔識handle扭緊計既bb, 反而見囝囝大喊仲夾硬捉實佢(囝囝最怕人夾硬捉佢).......唉!從未見過佢喊到咁慘!
我抱住佢仲不停叫救命...ma ma ma ma !!!!!

其實囝囝係好驚睇醫生,比個護士再夾硬捉實就重驚d呀!!!雖然睇醫生前,我同囝囝玩左好多醫生遊戲同玩具,囝囝仍然有"睇醫生恐懼症"...

後來個護士仲話乜囝囝咁惡!!嬲得我?!?!?
冇下次啦...唔想囝囝再嚇親,要轉個兒科醫生啦!
而家囝囝食完藥午睡都扎下扎下.....十級驚嚇呀...

請問其他媽咪有冇好兒科醫生&好護士介紹呢?
略懂兒童心埋更佳!

麻煩哂!

首頁

尾頁

跳至