意見反饋
義工

產前產後 今日: 8|主題: 240818

請問有無人知道孕婦可唔可以吃榴槤呀?

民房

國民生產總值:24

請問有無人知道孕婦可唔可以吃榴槤呀?

我現在已15Weeks, 每次經過生果檔都"聞"到D榴槤好香,但又唔知可唔可以食,煩請各位比D意見,thanks!!!

子爵府

國民生產總值:12328

Re: 請問有無人知道孕婦可唔可以吃榴槤呀?

中醫話唔好食榴槤

大宅

國民生產總值:1870

我阿婆話得,佢話對bb氣管好,但係我覺得唔好食太多囉!少少唔緊要!

男爵府

國民生產總值:8779

阿媽話唔好食咁多怕BB熱氣..

大宅

國民生產總值:2776

最關心BB問題熱投勳章 BK Milk勳章

我公司D同事剛剛傾完呢個問題, 我公司個阿姐話食榴槤對個胎好, 因為榴槤好有營養及生出嚟個BB皮膚會好白, 她有個朋友就是咁. 不過, 當然不好一次過食太多啦.

[url=http://tickers.families.com][/url

大宅

國民生產總值:2489

我都有食架,我宜家都成18weeks。當然食二至三舊就可以千其唔可以食咁多啦!
想起都想食。

大宅

國民生產總值:4929

我去健康院...個姑娘話唔好食, 因為太高熱量.....不過我諗食少少都唔怕既

民房

國民生產總值:24

唔該哂各位的意見,咁我今就去買來吃先!!!

男爵府

國民生產總值:5481

我奶奶話食咗對bb身體好, 但是好燥熱, 所以佢叫我唔好食.

有次媽咪問生果舖老闆, 佢話可以食, 但有個師奶聽到佢話唔好食, 因為佢有朋友試過食咗,bb出世皮膚唔好. 所以我都唔食, 忍吓口(其實我都好鍾意食, 為咗bb無辦法), 第時再食啦.

大宅

國民生產總值:3890

唔怕喎, 我幾個家姐都話大肚時有食, 佢地bb嘅皮膚都好好呀. 所以我都有食, 但係佢地話每次食一舊好啦. :-P

珍珠宮

國民生產總值:30695

醒目開學勳章

我朋友大肚時日日一個榴槤當補品, 唔怕ga.
我二嫂陀 bb 都係成日食榴槤, 佢bb皮膚都無問題.
如果你身體受到, 食完唔會覺得熱氣就無問題!

子爵府

國民生產總值:11034

醒目開學勳章

我都有食,其實榴槤係好補嫁,簡直係正!

大宅

國民生產總值:3340

我陀大女時都有食榴槤呀,而家囡囡兩歲幾,皮膚好好,冇咩問題~
我今胎都有食,我媽咪仲話榴槤保胎添~

男爵府

國民生產總值:8476

Good news to me! 我之前唔敢食, 但忍唔住都偷食左一啖, 而家可以放心食啦!

大宅

國民生產總值:3185

唔怕架,我大肚時都有食仲好補添
另外唔洗驚怕熱氣喎,妳臨生前會飲涼嘢架嗎!!

珍珠宮

國民生產總值:33188

2018勳章

嘩!!!!實左太好啦, 係咪真係食得架. 我都係每次聞到陣味都留晒口水呀. 等我叫老公快d買返個返屋企食先.

別墅

國民生產總值:676

我問左媽咪,佢都話食得呀,補呀!!

複式洋房

國民生產總值:367

I am 14 weeks la! I have try 榴槤 3 times le! and each time 2 pcs ! very yummy le! :-P

子爵府

國民生產總值:13691

BK Milk勳章

我陀緊BB同生完之後都有食,榴槤好補架。
貓也好,狗也好,請愛護尊重每個生命體

大宅

國民生產總值:3242

我星期一食了, 但可能我個底係燥熱, 加上榴槤, 熱上加熱, 攪到我成晚都訓唔著, 所以我要戒口了. :-(

© Baby-Kingdom.com Limited. All rights reserved.