在職全職

跳至

大宅

各位:
我bb夜晚的睡眠不嬲都不太好,好易醒,但最近三星期更嚴重,每晚零晨兩點開始,一小時醒一次,直到第朝飲奶!
他一定要含住奶咀sleep,一比他知道個奶咀唔係口度,就cry了!我們無辦法,他一喊就唯有比個奶咀他!
我們兩公婆唯有輪流陪他sleep,但真係累到不得了!
我們真係唔知咩原因,他點解咁樣???有咩辦法解決?????
1.他應該不是肚餓
2.他不是不舒服

我們兩公婆而家嘗試夜d才比他sleep,嘗試比他飲10:30pm餐奶奶他,因他平時是7:30倒睡到第朝才入奶(以前),因他是一個不肯飲10:30pm既bb!
各位:有辦法解決嗎???知不知咩原因????
謝謝!

男爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

bb幾大? 可以試下食余x生既 "珍珠末", 我囝囝bb時(好似8個月左右)都試過有此情況, 食左幾次之後情況有改善; 食既份量記住要問下職員.

[ 本文章最後由 mymelody2003 於 08-5-23 12:42 編輯 ]

珍珠宮

或者試下保嬰丹......都可以改善睡眠質素...

1. 佢會唔會唔夠安全感, 試下加多張被
2. 瞓前同佢玩耐啲, 等佢攰啲
3. 最後一餐奶餵多小小, 等佢飽啲
好好過每一天......

大宅

我仔仔都試過係o甘,但我就bb音樂(lovely baby collection)佢聽,唔只我bb可以一覺訓到大天光,連我同老公都係, 你不妨試一試

洋房

想問你囝囝今年幾大呀??
我囡囡成日都係咁KA
依家都差唔多三歲,都會有時係咁.
唉~
人地話食咩好,
我都試過,
不過,最後,
帶左佢係睇中醫
食左D中醫
好好多LA.

不過,真係唔知係囡囡大左定係D中藥有效呢??

複式洋房

我BB都係咁,可能的中藥真係有效,我有個朋友都叫我帶BB睇中醫,醫夜啼,我星期一會帶BB去。

跳至
熱門主題