論盡家傭

跳至

複式洋房

我嘅bunbun近排想返祖家, 成日話菲律賓有地震同洪水, 好擔心佢仔仔, 但冇講明要返去; 但成日重複講幾次, 我話新聞only話四川有難, 冇菲律賓! 佢話ONLY佢哋報紙有寫, 其他冇.

尋日話眼唔舒服, 想睇醫生, 約今日, 有病要醫, 冇嘢講. 但我囡囡尋晚發燒, 39.5度, 好驚 , 又約睇醫生, 唔可以同bunbun去睇. 朝早叫佢煲粥同炒蛋俾囡囡, 但係炒蛋有洗潔精味, 我問佢係唔係哋碟唔乾淨, 我想佢再炒2隻. 佢話冇可能有味, 唔肯炒. 我叫佢自己食來試吓, 佢唔肯仲費事睬我咁去咗厨房.

我好擔心, 請各位幫幫手, 有冇好介紹! 急急!!

子爵府

我個人覺得呀,如果佢唔係食,可能加左料,個工人唔要得,

原文章由 wanwyy 於 08-5-23 12:07 發表
我嘅bunbun近排想返祖家, 成日話菲律賓有地震同洪水, 好擔心佢仔仔, 但冇講明要返去; 但成日重複講幾次, 我話新聞only話四川有難, 冇菲律賓! 佢話ONLY佢哋報紙有寫, 其他冇.

尋日話眼唔舒服, 想睇醫生, 約今日, ...

公爵府

2019新春慶豚圓

[我想佢再炒2隻. 佢話冇可能有味, 唔肯炒. 我叫佢自己食來試吓, 佢唔肯仲費事睬我咁去咗厨房.] <--爭係呢下佢已經有企圖...博炒, 有錢賠&立刻走.....你鬥佢唔過, 因為你有小孩, 算吧~ D$當比乞衣叫佢滾吧!!

象牙宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 醒目開學勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

原文章由 Siuchoi 於 08-5-23 13:00 發表
[我想佢再炒2隻. 佢話冇可能有味, 唔肯炒. 我叫佢自己食來試吓, 佢唔肯仲費事睬我咁去咗厨房.] <--爭係呢下佢已經有企圖...博炒, 有錢賠&立刻走.....你鬥佢唔過, 因為你有小孩, 算吧~ D$當比乞衣叫佢滾吧!!

佢哋想博炒真係好容易, 最終蝕底o既又係僱主

公爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018母親節勳章 親子達人勳章

其實一個工人要博炒好容易咋,你唔好留佢啦,免得自己蝕底同辛苦!

翡翠宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回 育兒性格勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

之前我都試過類似情況, 成日有洗潔精味, 工人就話冇, 我叫佢洗碗要乾淨d, 初頭幾次都仲有味, 後來冇味啦

複式洋房

我屋企係一星期一隻洗潔精, 一星期一隻油(細隻); 已叫工人洗乾淨d, 但冇改善.

佢星期四就話眼唔舒服, 要睇醫生; 尋日(星期五)我同囡囡下午回家, 佢係度喊, 我都未放低囡囡佢已經大叫隻腳好痛, 去街市時拗柴, 話可能骨裂咗, 但我又唔見有紅有瘀, 但佢又好吵唉痛; 我囡囡又發燒, SO 我話唯有call 白車, 佢又話忍吓先算; 今晚煮餸又話俾油彈親, 我同佢講如果佢想做 body check, 等我囡囡病好返先同我傾, 我真係就來爆炸, 我囡囡last year B型流感係醫院住咗隔離病房7日,我怕怕 . 佢最後都無講嘢.

我真係好辛苦, 就算炒佢都要等新工人到, 起碼要成個月.

複式洋房

如果你真係想裝camera, 我都正考慮緊買呢隻:
http://www.cypactech.com/latest/hotnews/200805/hotnews_20080512.html

本身都有用開ip cam, 但要駁住無線router, 而呢隻只需插入sd咭, 隨處放都可, 回家取出sd咭放入電腦查看, 很方便!

* 但以你個工人咁既態度及心有屎, 真係唔好拖呀, 即去搵過個現成的, 即炒佢啦....留佢在家簡直是計時炸彈

[ 本文章最後由 daddykong 於 08-5-24 22:14 編輯 ]

大宅

你可以同佢講 好 你返去菲律賓 你同我解約 叫佢簽 你唔會補水比佢 比張機票比走把la 咁Q吋 你都唔會有好日子過 快D搵定人la 我工人印印 4月27上工 又係教完佢 又錯 第2次再鬧 佢就哭 早2日同我講 太太我唔識做野 我返公司到 咁我馬上打比agent同佢講 佢要返公司 agent當然唔比la 之後佢就無野la 佢話要返 我咪成全佢lor 佢想大下我 我又唔會就佢 怕左佢
bb 5月23號 出世la    http:///album.php?op=album&mid=184776&folderid=1653864&u=0]入黎睇下la

大宅

You better to fire her la,even you set a cam still useless.......
:-D

跳至