跳至

首頁

尾頁

複式洋房

希望知道仔定女啦! 都好期待呢! 不過唔知政府講唔講呢! 你們照政府佢講唔講性別呀?

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

大宅

畀面勳章

上次我去qe覆診時問佢有無得照結構性,佢話無喎!要我自己出去照,吹漲!~

洋房

Iwill 照結構at 聯合醫院next week..as i dont wanna know the gender of my bb, i will request the doctor not to tell me.

複式洋房

前兩日我喺東區照結構果時個姑娘有問我有冇喺私家照過性別, 我話有,醫生話係仔, 咁佢就話:而家睇到都係仔, zoom大比我睇.

大宅

我記得上一胎醫生是有主動問我想知與否,我估今次他也會告訴我吧!我下星期就照了!有點興奮!

別墅

我今朝去咗PMH照結構, 只係一個護士同我照, 一路照, 佢無出過聲, 但佢照完之後, 講咗一句 " 都正常 ", 之後佢都同我一齊睇吓bb 啲手, 腳, 頭, 眼洞, 心, 腎, 胃, 咀, 膀胱, 都有好brief 咁講吓, 跟住佢問我有咩問題, 有咩想知, 我問佢 " bb 有腦袋 ", 佢話 " 有, 但係function 得好唔好, 係睇唔到 ", 我又問佢有無 " 兔 lips ", 佢話無呀, 我又問佢 " 知唔知係男仔定係女仔, 定係唔可以問呢 ", 佢話呢到係香港, 唔係大陸, 所以你可以問, 可以答, 因為驚啲人聽到係女, 會落咗去.

所以如果佢唔講, 你可以問吓佢呀....

男爵府

我係聯合照囉,你要主動問佢,佢先會講ga,你唔問佢唔會主動講ga,我上一胎無問到,得個估字,今次問左,已經知道係女黎喇~
kaho1219 該用戶已被刪除

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我係KWH照, 醫生都有講!

原文章由 kaho1219 於 08-5-27 21:04 發表
我上星期0係威院照,個醫生主動問我想唔想知係仔定女呀﹗
最後知道係女0黎0既﹗

別墅

我係聯合照,我問醫生,佢都有講,不過醫生就唔肯定,佢話六成係!但係我主動問佢,佢先講,佢話通常都唔講喎!

複式洋房

剛剛去完廣華照完, 醫生還好主動問我, 你知道仔定女未, 醫生好好, 好詳細講比我知道.

複式洋房

我都係聯合照,之前私家已照到係女,我問聯合個醫生係咪女,跟住佢先幫我睇,都話應該係。不過成個過程佢都無話我知佢睇梗乜,係我不停咁問佢呢個係乜,原來係腎、肝,其他佢都無講係咩,原來可以睇到埋兔唇?

男爵府

我係QE照, 老公問醫生係男定女, 佢只係冷冷的同我地講"呢啲唔係重要嘢, 我地照到先會講, 唔會特登照", 最尾都無講呀!

衰到問佢腳趾仔齊唔齊, 佢話"呢啲唔係緊要嘢, 我見過有個BB二隻腳都有6隻腳, 著咗鞋都睇唔到啦......" :;pppp:

但係我自己出私家睇, 睇咗幾次都話係女..

複式洋房

我照了結構啦! 姑娘好好人,好細心的check, bb 收埋手仔腳仔,佢都好有耐心的盡量照埋手腳指比我們看, 之後就好清楚咁話係男仔來的, hee ,好清楚見到晒啦!

原文章由 chowhui97 於 08-5-29 10:15 發表
我係QE照, 老公問醫生係男定女, 佢只係冷冷的同我地講"呢啲唔係重要嘢, 我地照到先會講, 唔會特登照", 最尾都無講呀!

衰到問佢腳趾仔齊唔齊, 佢話"呢啲唔係緊要嘢, 我見過有個BB二隻腳都有6隻腳, 著咗鞋都睇唔到啦. ...

~恩朗&細B生活點滴~*耶穌愛你*[/url]

別墅

係呀, 可以睇到係咪兔唇. 當日我見到個姑娘係到照緊, 但我真係估唔到佢照緊咩, 咁我咪問佢攞, 佢話照緊個咀, 我無經大腦就講 " 唔係呀, 咁大個咀 ", 心唸 " 唔係呀, 個咀仲有過個頭, 唔係孖潤腸呀 ", 姑娘話 " 放大咗, 個咀唔係咁大 ", ( 我唸佢頂我唔順 ).

跟住我問睇唔睇到係咪兔唇, 佢話唔係 !

原文章由 minicake 於 08-5-28 19:19 發表
我都係聯合照,之前私家已照到係女,我問聯合個醫生係咪女,跟住佢先幫我睇,都話應該係。不過成個過程佢都無話我知佢睇梗乜,係我不停咁問佢呢個係乜,原來係腎、肝,其他佢都無講係咩,原來可以睇到埋兔唇? ...

大宅

kaho1219,

我下星期一都會係威院照,現在有o的緊張,你係幾多weeks照o家?你照左幾耐呢?

原文章由 kaho1219 於 08-5-27 21:04 發表
我上星期0係威院照,個醫生主動問我想唔想知係仔定女呀﹗
最後知道係女0黎0既﹗

首頁

尾頁

跳至