跳至

首頁

尾頁

洋房

yiuyiu-mum,
好耐冇傾,我而家就嚟17週,同妳一樣我今胎都係仔呀!多謝妳之前的祝福!其實12週時方醫生已經話99.9%係仔,但我都冇同人講,妳明啦,身邊d親戚朋友比我自己仲緊張,廢事到時係照倒原來係"臍帶",咁就老土啦!上星期照第二次,仲喺倒,我老爺、奶奶開心都不得了!我都feel倒佢郁,但係好輕微。但我想問各位第三胎太太,妳哋覺唔覺今次個肚好快就好大?我而家個肚仲大過我有咗六個月嗰個朋友,個個都問係咪孖b呢!最近仲鬼死咁熱,都好辛苦吓!

大宅

原文章由 bmabel 於 08-7-20 18:16 發表
yiuyiu-mum,
好耐冇傾,我而家就嚟17週,同妳一樣我今胎都係仔呀!多謝妳之前的祝福!其實12週時方醫生已經話99.9%係仔,但我都冇同人講,妳明啦,身邊d親戚朋友比我自己仲緊張,廢事到時係照倒原來係"臍帶",咁就老土啦!上星期照第二次 ...

bmabel:
恭喜你如願以償.....我同你一樣,又係12週方醫生都話9成9 啦....我梗係明晒啦......我到16週方醫生話無得錯啦.....你照唔照結構?
我25號去照,如果今次都confrim,我先真正放心...你明啦....hahaha
我個肚咪又係...大到好似6-7個月咁....真恐怖,再遲d都唔知點算...

別墅

睛靈勳章

原文章由 yiuyiu-mum 於 08-7-18 10:43 發表

avisf:
原來你上唔到網,唔怪得唔見你啦.....
我而家都feel到bb郁啦,不過唔係好大力,要好留心先feel到...
嘩,你如果兩個b一齊踢咪不得了....haha
政府照結構都幾好wor,照成45分鐘.....我仲未照呀,25號先照....不過 ...

yiuyiu-mum:

我早兩日去診所磅倒重十五磅!好驚呀!可能因為重得多,呢幾晚都瞓唔倒,晚上轉身個恥骨位就勁痛,痛醒,仲有成二十週要捱,點算?

大宅

原文章由 avisf 於 08-7-21 12:24 發表

yiuyiu-mum:

我早兩日去診所磅倒重十五磅!好驚呀!可能因為重得多,呢幾晚都瞓唔倒,晚上轉身個恥骨位就勁痛,痛醒,仲有成二十週要捱,點算? ...

avisf:
你而家陀孖胎,可能會重得多d同快d,不過都係唔好俾自己重得太多,因為到尾會好"論盡".....我而家都盡量唔食太多零食,同埋郁多d,做下家務,同埋行多d,因為我真係睇住自己肥咗好多,同上胎陀細女爭好遠.....我上胎重得唔多,因為成日行嚟行去,又要湊住大女同兩隻狗,生完之後都瘦得快.....所以我今次真係要小心d,唔好俾自己重得太多.....大家一齊努力....

別墅

睛靈勳章

原文章由 yiuyiu-mum 於 08-7-22 15:57 發表

avisf:
你而家陀孖胎,可能會重得多d同快d,不過都係唔好俾自己重得太多,因為到尾會好"論盡".....我而家都盡量唔食太多零食,同埋郁多d,做下家務,同埋行多d,因為我真係睇住自己肥咗好多,同上胎陀細女爭好遠.....我上 ...

yiuyiu-mum,
其實我食野都唔多,仲少過有之前,但係都唔知點解重得咁快,我都好驚太重呀,而家兩個b都大個陀大囝o個時好多,太重好容易早產呀!
我地真係要小心小心!

首頁

尾頁

跳至