想生BB

跳至

首頁

尾頁

大宅

交流下呀!! 想知有無人用過蘇民峰的方法呀?? 有個師傅教我係床頭擺用"木造的嘯"... 你也有無什麼坊間秘級呀??

禁止訪問

大宅

熊空紅,

咁你bingo咗未呀?? 有無人試過呀!

複式洋房

我有用蘇師父擺, 同埋剛剛换了爐頭,
話會旺丁旺財..... (自覺自己真係有點迷信)

睇電視見麥玲玲師父教路,係今年喜慶位放一盞紅色燈, 易有添丁喎...不過我冇跟 ar

[ 本文章最後由 yauling628 於 08-5-23 16:44 編輯 ]

男爵府

ahmo,
會呀!! 收到新屋key後, 師傅會再幫我擺陣! 好似話會在間屋ga丁位, 放蓮花燈.

原文章由 ahmo313 於 08-5-23 15:48 發表
交流下呀!! 想知有無人用過蘇民峰的方法呀?? 有個師傅教我係床頭擺用"木造的嘯"... 你也有無什麼坊間秘級呀??

複式洋房

我都有用此方法, 但一直都冇聲氣....

所以宜家我地好積極去睇中西醫,
照埋輸卵管,食排卵藥,仲有排埋政府醫院生育科 tim ...
(要排成十四個月,真係有排等 )

原文章由 熊空紅 於 08-5-23 16:33 發表
我有呀!佢教係東北&西南用白色畫紙,上面放8粒白色小石春,打橫6粒,上下各一粒(好似數學符號"除"咁),石春可以係金魚舖有得賣.

[ 本文章最後由 yauling628 於 08-5-23 16:48 編輯 ]

禁止訪問

複式洋房

喜慶位 = 東南位

原文章由 dreamscometrue 於 08-5-23 16:48 發表
我睇有線麥玲玲話係東南位放d有果實既盆栽or 燈

大宅

咁你地有無試過搵小朋友番屋企係張床到跳呀??

大宅

我睇書話可以係東南位放緣色地毯, 我放咗張係門口位. 但到而家都冇聲氣

大宅

我都想搵師傅睇呀 ,我又買埋
送子觀音添

男爵府

冇呀!! 有幫助ga??

等我move左去新屋, 叫我家姐個女黎跳下先...

原文章由 ahmo313 於 08-5-23 16:51 發表
咁你地有無試過搵小朋友番屋企係張床到跳呀??

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 親子達人勳章 BK Milk勳章

原文章由 dreamscometrue 於 08-5-23 16:48 發表

果度係床 , 無插蘇位. 點擺呀

男爵府

其實我點都要做ivf先會有bb, 屋企擺陣希望幫到下次做ivf順順利利, 跟住就bingo啦.

yauling, 我都有排政府不育科oh!! 都等左14個月先有得見醫生. 我今年2月已經第一次見左醫生, 跟住6月尾第2次見醫生+聽ivf講座. 係呢, 妳排左邊間醫院呀?

原文章由 yauling628 於 08-5-23 16:42 發表
我都有用此方法, 但一直都冇聲氣....

所以宜家我地好積極去睇中西醫,
照埋輸卵管,食排卵藥,仲有排埋政府醫院生育科 tim ...
(要排成十四個月,真係有排等 )

...

複式洋房

我聽第二個師傅講係東南位放左9盆盆栽, 我果d係有花既植物. 希望得啦.

大宅

唔知係咪咁好采, 個師傅叫我擺木造嘯係床頭而bingo咗, 定話佢叫我係廚櫃到放工尺呢?? (但我唔想比錢買新木尺, 用咗結婚時的子孫尺), 你地都放呀, 但唔知廚櫃係mug 方位喎!!

大宅

原文章由 ahmo313 於 08-5-23 17:20 發表
唔知係咪咁好采, 個師傅叫我擺木造嘯係床頭而bingo咗, 定話佢叫我係廚櫃到放工尺呢?? (但我唔想比錢買新木尺, 用咗結婚時的子孫尺), 你地都放呀, 但唔知廚櫃係mug 方位喎!! ...

咁放喺廚櫃邊度呀?????

大宅

好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011精緻種植勳章 畀面勳章

我想生BB都有兩年啦,最終上年9月忍唔住揾個師傅問流年,我見佢都講得幾準又唔浮誇,咪叫佢幫我屋企睇風水兼擺陣,吹旺生BB囉...點知今年1月好好彩成功咗,仲要係孖B添 ,但因初期我情况唔係咁穩定,師傅就好好幫我擇日再擺陣助旺個"胎原位",起碼嗰刻都令我安心啲...宜家我同孖B好好,真係好期待9月同佢哋見面呀!!

雖然我覺得有冇BB係睇天意,但當去到好冇助嘅時候試吓其他方法都冇妨啦!!
~錫晒您喔~

大宅

原文章由 JCarCar 於 08-5-23 17:30 發表
我想生BB都有兩年啦,最終上年9月忍唔住揾個師傅問流年,我見佢都講得幾準又唔浮誇,咪叫佢幫我屋企睇風水兼擺陣,吹旺生BB囉...點知今年1月好好彩成功咗,仲要係孖B添 ,但因初期我情况唔係咁穩定,師傅就好好幫我 ...

妳睇個貴唔貴

大宅

原文章由 JCarCar 於 08-5-23 17:30 發表
我想生BB都有兩年啦,最終上年9月忍唔住揾個師傅問流年,我見佢都講得幾準又唔浮誇,咪叫佢幫我屋企睇風水兼擺陣,吹旺生BB囉...點知今年1月好好彩成功咗,仲要係孖B添 ,但因初期我情况唔係咁穩定,師傅就好好幫我 ...

可否pm資料我

首頁

尾頁

跳至