自由講場

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章

做禮講心意, 但你首先已經算左佢先 ~~ 衣食豐足.

其實你c6係佢細佬, 家姐想要咩, 咪開口問囉, 無所謂啦, 一世人兩姐弟, 最緊要講心意. 唔好失禮.

別墅

.

珍珠宮

環保接龍勳章 hashtag影視迷勳章

現金$3000
一個人之所以快樂,不是因為她擁有得多, 而是因為她計較得少

大宅

比CASH LA!

王國長老

好媽媽勳章 王國長老

如果家姐有米唔等人情找數,
我唔會做人情,送禮物有紀念價值d。
做細佬既唔送金器(加上金勁貴),
可以買個幾千蚊既碎石吊咀比家組架。

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

原文章由 wendykaka 於 08-5-24 20:15 發表
(帛金)?? 冇諗到喎.

嘿...,我都唔識架係我返星加坡時個大姨生女嫁呀,我係香港買左一套3件金飾比佢,(因為我唐姊兩公婆過左身好耐)我就當嫁女law.

第二日佢就帶我去間鑽石專門店換野,因為佢定左兩套白金鑽石頸飾,比佢家婆鬧,要換返黃金色話帶"帛金"喎唔利是呀.

仲話"帛金比石頭"壓住見財化水喎.你話係唔係越講越驚者.
<br><br>

別墅

.

翡翠宮

當年我家姐嫁,我都送金手練,有乜所謂?

禁止訪問

別墅

我老公家姐西化d. 我個時都係送白金碎石鏈, , 我覺得比 cash 多份心, 起碼係我選過佢合的款式. 同埋佢收左可以用下, 唔係好似金鏈好少人用, 只係放在保險箱冇咩用.

大宅

我姑奶都年底結婚,我都唔知送咩俾佢好!因為我地兩公婆結婚個時,我地冇擺酒既,只係到我個女出世先擺滿月酒,佢都冇送過野同俾人情我地!咁依家佢結婚,我都唔知送咩好!

侯爵府

既然係你姑奶就叫老公搞掂,無謂幫佢諗咁多,個家姐係佢嘅緊係佢揸主意啦!

別墅

.

首頁

尾頁

跳至