自由講場

跳至

首頁
12345...6

尾頁

子爵府

回覆:我餵不到人奶,並唔代表我不是好媽媽!(長篇!)

我都同我老公講,我第三胎餵人奶
準人事

珍珠宮

我個仔一滴人奶都無食過,一樣又健康,又聰明,又靚仔!
好好同你老公傾下,講比佢聽你諗嘅嘢,唔得就搵多個家人朋友幫拖,真接講比佢知,再咁樣,真係會抑鬱病!

男爵府

男人唔夠體諒,真係令人好傷心。。
我一定鬧爆個c6
爆完佢之後,同佢講而家荷爾蒙失調,
叫佢忍下,忍一排會無事架啦

男爵府

睛靈勳章 BK Milk勳章

男人唔明,唔好嬲,坐月要養好身子,唔開心喊少少發洩吓好喇,媽媽話坐月喊會令雙眼唔好㗎

靚太唔易做!!

男爵府

對不起,我好想講:餵人奶就係偉大,錫bb嗎?

我兩個都無餵人奶,食奶粉大!
食奶粉都要沖奶餵奶掃風⋯

我覺得生完bb最緊要係休息,你老公咁講,如果係我,我一定會有野講。

唔好介意,你會錫女多d嗎?
我兩個仔,孻子孻心肝,不過兩個都係自己十月懷胎,十級痛生出來的⋯

希望你快d好返,唔好唔開心,有甚麼事情要懂表達,我生第二胎時,別人一日出得院,我要住5天,醫生唔俾出院,因我生完bb喊左成晚,喊係因為我覺得陀得好辛苦,終於都生左,覺得媽媽好偉大,突然好掛住我媽媽⋯

而家一個4年班,一個高班了⋯加油呀

伯爵府

無咩大不了,我一家都係奶粉大,個個大左都係正常人一個

你老公唔夠體貼,過一排心情好返先同佢討論
優悠在澳洲

男爵府

你已盡左力,唔需要唔開心,坐月喊會影響你架,乖,冇人話餵唔到母乳就唔係好媽媽。有時啲男人根本唔明白,佢地講就無敵!
想當年我生仔仔時,我老公都堅持我一定要餵母乳最少三個月(因佢見佢公司啲同事起碼餵到歲半,佢以為一定好易餵)結果我餵左10日(又係塞加發炎)佢見我餵唔到喊,先叫我放棄餵奶粉!

大宅

加油媽媽
食咩奶都一樣咁麻煩,最緊要梗係你舒服為主
男人係咁架喇,餵人奶又嫌你麻煩半夜泵奶有聲
唔餵又好似你c6咁話你唔試
咪鬼理佢地唧~

子爵府

我覺得盡左力就可以。唔駛太介意。你老公,總有一日會明白既

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

引用:Quote:原帖由 我愛Corina 於 15-02-09 發表

原帖由 cfs 於 15-02-09 發表
叫佢餵囉,甘叻!
唔食人奶咪一樣成人
我奶奶好好的,佢心痛bb先叫我試,佢整左好多驅風野我食,希望人奶可幫bb驅風。

珍珠宮

2023年兔年勳章 畀面勳章 DHA勳章

你老公又係唔啱,只站係BB立場諗,都唔顧你感受,比我一早爆咗佢。
人奶的確係BB最佳食物,但現今吹噓得太勁,變相唔餵人奶就係罪人,大佬,你估個個都天生奶媽咩?
我本身都冇餵人奶,個仔咪又係咁長大!唔好咁傻,唔好喊,你老公咁堅持,叫佢搵個奶媽返嚟餵

主 賜 平 安

子爵府

回覆:小貓1124 的帖子

加油!唔喂人奶唔係咩大問題,一樣都係好媽媽!一樣都係懷胎十月!

男爵府

引用:啱啱生咗女女6日,女女出世太輕磅,一出世

原帖由 小貓1124 於 15-02-09 發表
啱啱生咗女女6日,女女出世太輕磅,一出世就住加護病房,從來冇埋身。
我好努力俾自己上奶,第3日夜晚上到 ...
我撐你! 有邊個媽咪唔錫自己子女,我餵大女好成功21個月,細仔唔識啜,整到我好痛,結果泵了一個月少量人奶給他便算。接著幾年哮喘不停復發,老公有懷疑係咪冇餵人奶以致身體差, 親人又說我冇煲咩著咩衫.......總之係我錯!我現在睇化了,只盡量做改善身體的方法,接受現實,努力向前。 希望樓主不要氣餒,希望在明天!加油!

子爵府

引用:啱啱生咗女女6日,女女出世太輕磅,一出世

原帖由 小貓1124 於 15-02-09 發表
啱啱生咗女女6日,女女出世太輕磅,一出世就住加護病房,從來冇埋身。
我好努力俾自己上奶,第3日夜晚上到 ...
你已經做得好好,無可能做足一百分,但求無愧於心,relax

公爵府

樓主唔好喊.. 你點會唔係好媽媽呢? 個c6 唔識嘢唔使理佢

子爵府

回覆:小貓1124 的帖子

算吧。我第一胎餵唔到,男家人成日我比奶粉。我都唔理。唔通餓壞呀b?後尾先知99自己當年又係餵奶粉。已經睡不到。一睡著比老公踢醒我去餵奶,超級嬲。同老公講想跳樓,已經返屋企無日睡得好,眼圈黑到上眼蓋,後尾一返返工,就慢慢無抑鬱了。因為不同對住不同意見。樓主保重。

珊瑚宮

2024年龍年勳章

首先爆你老公一獲,之後就唔好唔開心唔好喊喇,我自己一直泵+手擠,餵到歲幾,但我從來都係叫朋友餵到就餵,無須勉強

珍珠宮

睛靈勳章 陪月勳章 畀面勳章

自己調理好先,無咪無囉 !

你叫佢啜下咪知有無囉

珍珠宮

樓主,加油!
唔食人奶嘅bb都一樣咁健康!

禁止訪問

首頁
12345...6

尾頁

跳至