育兒好物

跳至

首頁

尾頁

別墅

什麼可防止bb擺手仔入風扇呢?

BB學爬,點樣可防止意外發生呢?

大宅

Re: 什麼可防止bb擺手仔入風扇呢?

ming-ming:

我知道有一些套住風扇面的膠套買.可以防止bb手指入去,一般家品店有售,如想有公仔圖案可去txxxx-land買.

大宅

You can buy fan cover, the cover can avoid the kids put the finger inside the fan because of the hole is too small.

大宅

chichingmama 寫道:
ming-ming:

我知道有一些套住風扇面的膠套買.可以防止bb手指入去,一般家品店有售,如想有公仔圖案可去txxxx-land買.

上季我都係度買左,幾靚又可以水洗

大宅

我見到人哋屋企用一個風扇網,D hole好細個,
BB擺唔到手指入去.
不過我BB已經20個月大,怕佢百厭,
直頭買咗把座地冷氣扇返屋企,
咁樣佢就放唔到隻手指入去.

別墅

我終於去了txxxx-land買, $19.9 一個, 幾好呀! 我而家安心好多啦! 唔該晒大家!

伯爵府

但呢d風扇套唔可以用太耐,我上年都有買,囝囝當時只會爬,所以冇問題,但今年我個仔馬騮一隻,佢不停扯個套出黎,而且成日想爬風扇,所以我d風扇已經唔要得,啱啱買左掛牆風扇啦

首頁

尾頁

跳至