懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

子爵府

各位媽咪,
呢邊再傾過~~~

大家駝bb一定好辛苦~~~
但係呢到有咁多位媽咪互相支持,
一起分享,
一定好happy~~~
希望各位媽咪&bb健康快樂~~~

男爵府

報到先......
原文章由 celeste88 於 08-5-24 16:19 發表
各位媽咪,
呢邊再傾過~~~

大家駝bb一定好辛苦~~~
但係呢到有咁多位媽咪互相支持,
一起分享,
一定好happy~~~
希望各位媽咪&bb健康快樂~~~ ...

男爵府

嘩!mud 咁快part II 啦?
12月媽媽好勁啊!

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

之前都想開,一直提唔起勁,thanks

男爵府

我地12月媽媽有幾個呀 ?想統計下嗎 ?
我見人地1/09媽咪有bo.... 甘大家可以加深了解都好呀!

1.kk9129helen 預產期 1/12/08 未決定去哪生產

伯爵府

原文章由 kk9129helen 於 08-5-24 18:15 發表
我地12月媽媽有幾個呀 ?想統計下嗎 ?
我見人地1/09媽咪有bo.... 甘大家可以加深了解都好呀!

1.kk9129helen 預產期 1/12/08 未決定去哪生產

我地有統計架,不過唔係呢度,係下面呢度
http://forum.baby-kingdom.com/viewthread.php?tid=1370278&extra=&page=38

大宅

係, 話咁快又新一版啦, 其實幾時要開一版?

大宅

最近身體唔係幾好,很少時間上來......
希望各位媽媽一切安好,

星期三去左QE見醫生,照u/s,醫生話阿b個size好似不足11weeks,可能要推遲預產期,因為我個cycle係28-31days到,佢仲叫我攞初期在c家照的u/s相俾佢reference,睇下bb個size係唔係正常,不過之前個c家醫生就話冇乜問題,都唔知邊個岩?

下星二去照oscar喇,老公話如果係low risk就唔照結構,慳番d錢(在c家照),不過我又好想照wor,其實係唔係一定要照結構的?

大宅

今日照完oscar,下星期二有結果!

子爵府

其實個topic一過2000posts就應該要開新part架喇~~~
原文章由 SYK 於 08-5-24 22:31 發表
係, 話咁快又新一版啦, 其實幾時要開一版?

子爵府

你係qe有得照u/s咁好既,
qe都唔幫我照~~
原文章由 beubeupig 於 08-5-24 22:52 發表
希望各位媽媽一切安好,

星期三去左QE見醫生,照u/s,醫生話阿b個size好似不足11weeks,可能要推遲預產期,因為我個cycle係28-31days到,佢仲叫我攞初期在c家照的u/s相俾佢reference ...

子爵府

其實唔一定要照結構,
我上一胎都冇照~~~
原文章由 beubeupig 於 08-5-24 22:52 發表
希望各位媽媽一切安好,

星期三去左QE見醫生,照u/s,醫生話阿b個size好似不足11weeks,可能要推遲預產期,因為我個cycle係28-31days到,佢仲叫我攞初期在c家照的u/s相俾佢reference ...

伯爵府

希望各位媽媽一切安好,

結構同oscar好似唔同喎,結構係睇bb手手腳腳,手指腳指,五官,內臟等等喎,你要睇下oscar係驗乜先知,因為我無照oscar經驗,同埋我聽返d媽咪講,結構仲貴過oscar

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我都報到先! 冇上兩日, 咁快開part 2

我星期五去咗梁鳳霞醫生度照oscar, 12wks4days, 6.23cm, 不過bb頸皮有偏厚, 不過好在都係响range入面, 姑娘當晚已經通知我個oscar result冇問題, 但我未去睇report, 唔知係唔係marginal case, 有d擔心.........

今日經過sogo, 啱啱有減價, 就去gennie買咗條托腹帶(朋友話ok)$399(冇減), 1個bra ($399半價), 1個bra墊(冇折), 3條底底(減價$100/3條), 因為趕住去街, 所以冇時間再行總統商場, 等我過一兩日再去睇吓...

大宅

原文章由 celeste88 於 08-5-24 23:27 發表
你係qe有得照u/s咁好既,
qe都唔幫我照~~

唔知呀,個日係第一次在qe見醫生,入去一見到醫生就話照u/s,聽姑娘講,好似係confirm個b的週數,會唔會因為我book左係qe生,所以會有得照

大宅

原文章由 kayingivy 於 08-5-24 23:29 發表

結構同oscar好似唔同喎,結構係睇bb手手腳腳,手指腳指,五官,內臟等等喎,你要睇下oscar係驗乜先知,因為我無照oscar經驗,同埋我聽返d媽咪講,結構仲貴過oscar ...

照oscar就check下bb係唐寶寶的機會有幾高,照結構就係睇下bb的器官是否發育正常~

我老公話個日c家醫生講如果照左oscar後,都係擔心的,可以照結構睇睇,因為唐寶寶通常都會有一兩個器官出現問題,如果照埋結構會放心d,估唔到我老公都咁留心

子爵府

我上一胎又係係qe生,
呢一胎都係係qe生,
但係佢都唔同我照~~~:;pppp::;pppp::;pppp:
原文章由 beubeupig 於 08-5-24 23:56 發表

唔知呀,個日係第一次在qe見醫生,入去一見到醫生就話照u/s,聽姑娘講,好似係confirm個b的週數,會唔會因為我book左係qe生,所以會有得照

子爵府

其實oscar要幾錢呢???

男爵府

原文章由 celeste88 於 08-5-25 01:44 發表
其實oscar要幾錢呢???

約 $1100 至 $1400, $1500
$1900 我都聽過
威院 $1300

子爵府

突然次間好肚餓,
我諗我要煮個面食至得喇~~~
一定肥死我......

首頁

尾頁

跳至