興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

子爵府

燒碟聽歌問題

我之前都有decode左d歌然後燒碟,跟住放入hi fi聽的,今次買d碟明明燒好的,放入hi fi 就轉好耐都冇反應啊,我今次係買imation銀碟的,係咪呢隻碟唔o岩啊???但係我用呢d碟燒vcd又無問題,放入vcd機都睇到o既...
請問係咪聽歌用o既碟係唔同o架????
因我只係知cd-rw唔得咋,其他唔識....
thanks~~

大宅

Re: 燒碟聽歌問題

隻碟用電腦黎播聽唔聽倒?你燒碟既速度係咪較得太快呀?

大宅

是否用nero?會唔會按錯o野呀?
我都用imation 來burning mp3,cd &vcd,一向都冇問題,
你可否講講用哪一個sofeware呀?同按d乜button.

子爵府

試過放入電腦聽到的,速度其實反而有d問題啊....
其實我係用nero,音樂,我之前燒cd時佢係自己用52x的,而家佢自己跳去24x,我燒vcd時又唔會咁,照去52x.....
我諗用nero個方法應該冇問題的,因為我之前都用開啊....
thanks 兩位!!

複式洋房

cameo 寫道:
試過放入電腦聽到的,速度其實反而有d問題啊....
其實我係用nero,音樂,我之前燒cd時佢係自己用52x的,而家佢自己跳去24x,我燒vcd時又唔會咁,照去52x.....
我諗用nero個方法應該冇問題的,因為我之前都用開啊....
thanks 兩位!!

你有冇試過同一隻cdr0係vcd同cd既速度會唔會都係24x同52x差咁遠呀?如果係咁就真係有問題喎

但其實燒cd最好用最慢速去燒呀,我用都係用4x,不過就唔會52x既碟自己去減漫

大宅

如果相有好的效果,燒碟時最好選用4x!

子爵府

thanks 各位啊~~
我尋日掃瞄左個c drive(完整),燒音樂cd時佢又有番52x啊,不過燒左出o黎我放入hi fi 讀唔到,放入vcd機就讀到,咁會唔會唔係"燒碟機or燒碟software"o既事,係電腦有其他問題影響到啊!!!
唔該晒大家^.^

子爵府

我arm arm試過用4x去燒cd了,不過hi fi都係read唔到,隻碟只係勁轉咋.....真頭痛!!!

子爵府

用電腦燒既cd唔係部部機都可以讀到架!尤其九八年前買既vcd/dvd既機,要响啲標明話可讀CD-R/CD-RW/MP3既機先至可以讀到.

大宅

如果用4x燒

子爵府

其實我之都係用同一方法燒cd落同一hi fi 聽歌的啊.....
而家真係唔知邊度出左問題,開頭速度無la la慢左,掃瞄左個c drive又正常番,而家燒到又聽唔到,,,我放番以前燒的cd落去部hi fi度都read到的,係而家燒o個d先唔得咋....
thanks 各位..真係麻煩晒啊~~

複式洋房

cameo 寫道:
其實我之都係用同一方法燒cd落同一hi fi 聽歌的啊.....
而家真係唔知邊度出左問題,開頭速度無la la慢左,掃瞄左個c drive又正常番,而家燒到又聽唔到,,,我放番以前燒的cd落去部hi fi度都read到的,係而家燒o個d先唔得咋....

不如試下洗下部HI-FI既磁頭試下啦

洋房

hi, 各位, 唔好意思, 我想搭單問下有沒有人知道
1. 我得一個dvd/cd rom, 可否碟過碟copy?
2. 好似有只software 叫 C????? 可做到!

thanks!

複式洋房

mahobb 寫道:
hi, 各位, 唔好意思, 我想搭單問下有沒有人知道
1. 我得一個dvd/cd rom, 可否碟過碟copy?
2. 好似有只software 叫 C????? 可做到!

thanks!

得一個燒碟機都可以碟過碟既,我用緊Nero,只要0係來源同燒錄器揀埋同一個rom就得架啦

子爵府

kelvin_kit 寫道:
[quote]
cameo 寫道:

不如試下洗下部HI-FI既磁頭試下啦[/quote]

我諗你講中左了...因我今日終於忍無可忍燒左幾隻碟俾人試,答案係人地部hi fi就得lor,兩個朋友都得,我諗攪咁耐係我部hi fi 問題.....
我會跟你講洗洗個磁頭lu....不過唔好厭我煩,想問多一問,咁點解我之前燒o個d而家都read到,係新燒先read唔到咁抵死o既?????thanks~~~~

複式洋房

我諗你講中左了...因我今日終於忍無可忍燒左幾隻碟俾人試,答案係人地部hi fi就得lor,兩個朋友都得,我諗攪咁耐係我部hi fi 問題.....
我會跟你講洗洗個磁頭lu....不過唔好厭我煩,想問多一問,咁點解我之前燒o個d而家都read到,係新燒先read唔到咁抵死o既?????thanks~~~~

hi-fi 我就唔識,但cd com唻講,舊左/污糟左既時候,係會揀碟唻讀呀

子爵府

尋晚洗左o勒....攪掂晒lu~~~
真係唔該晒大家~~~
有機會見到面真係要頒支錦旗俾你地啊~~~hahahaha~~

首頁

尾頁

跳至