跳至

首頁

尾頁

洋房

頭髮甩咗成幾個禮拜, 有冇媽咪知要甩到幾時呢?
好擔心, 尋日先發夢甩咗一大"執", 嚇屎我?

別墅

我都係呀! 好驚唔知甩到幾時. 我個仔都開始甩佢啲胎毛.

子爵府

我上一胎甩左半年呀... 好彩有生番晒咋~~
我而家都開始甩緊...

大宅

I also 甩頭髮 before ar.....then I use
Phyto shampoo (Red colour for 甩髮), improve so much ar....very happy....hehe

(\~~/)(\~~/)
(='.'=)(='.'=)
(____)(____)~

大宅

我都係勁甩頭髮呀, 每次洗完頭都甩左好多丫, 雖然我未生之前都會甩頭髮, 但都無而家甩得咁勁

大宅

我都甩左三個月,仲越甩越多
買了支芝麻生薑中藥洗髮水用,雖然效果都唔係太好
但覺得中藥洗頭水有營養好d掛
我仲諗緊好唔好去髮型屋焗油呢?!

大宅

我都甩左成兩個幾月,越甩越多
買左支芝麻生薑洗頭水
雖然效用不大,好似用中藥洗頭水感覺好d啦
我仲唔知好唔好去髮型屋焗油?請問各位媽媽,有冇意見給我

別墅

我都甩左好多呀, 都唔知甩到幾時.
每日洗完頭, 成地都係呀, 仲有好多頭皮添.

我有去 "天然" 焗油 and 染髮 wor.

焗油 -- 三個星期焗一次
染髮 -- 生完之後, 只染過一次

男爵府

認識瑞士牛牛第一回 好媽媽勳章 醒目開學勳章 睛靈勳章

..我都係呀,未有bb之前我都成日甩,依排一訓醒,成個枕頭都係,好怕會甩到一撻撻呀~~

複式洋房

我都係呀~ 同個仔一齊甩...... 無奈
...☆小王子2008年02月19日☆出世了☆...

---->小女皇的生活點滴

複式洋房

我以为人地讲个D产后脱发我唔会有,点知而家生完就来四个月先开始狂甩

男爵府

我又係愈甩愈多!雖然有啲人話會生返,但我30+歲啦!新陳代謝咁慢,點生呀?有無辦法可以(起碼)甩少啲?飲何首鳥係咪有効呢?

伯爵府

畀面勳章

乜原來會甩頭髮...我仲走左去染金個頭,,,咁咪甩得仲多

洋房

尋日買咗枝PHYTO嘅PHYTOCYANE
Revitalizing Shampoo, 專針對女性產後脫髮使用, 試吓會唔會有改善!

大宅

Hi! Annacdw, 我就用了兩次已明顯改善好多, 好開心呀 ! 同以前一樣 (甩少少), 但都係唔敢染髮住la....
And 我用了around 幾星期la, 用返之前d洗頭水都ok, 回復正常...hehe
(\~~/)(\~~/)
(='.'=)(='.'=)
(____)(____)~

複式洋房

我都想知要甩幾耐!

唉!e家係咁甩,食食下飯又甩,個頭仲好鬼痕,好多瘡瘡咁,好煩!有時見到有d女人個頭好光,都有d驚!陪月教我去國貨公司買左枝首烏汁,試下得唔得.咁咪買law.不過原來係有酒精成份,仲成22%架,飲完小小都有d醉,但味道又okay喎!

男爵府

畀面勳章

原文章由 FatFatPig 於 08-5-29 08:57 發表
我都甩左好多呀, 都唔知甩到幾時.
每日洗完頭, 成地都係呀, 仲有好多頭皮添.

我有去 "天然" 焗油 and 染髮 wor.

焗油 -- 三個星期焗一次
染髮 -- 生完之後, 只染過一次 ...

看妳們女人甩頭髮的,我看妳們是因為生仔後遺症 (補下身就唔會啦),或生活太緊張之故,如果因為生後的,顯然是需要補血,而不是其他問題呀,所以通常是用'當歸'作為重要補身之主要自我保養.不是只求外來髮水或治療呀.調理身體才是正確方法.

如果不是因生產孩子的,應是情緒問題,應要找尋舒適的生活方式才是治標和治本的安排.

屆時妳們一定回復以前的容光煥發的頭髮和臉頰美麗!一於補下身,補血是唯一方法.

[ 本文章最後由 sfiawong 於 08-6-25 22:52 編輯 ]
你要身體好、記得時時要飲水、不一定等到等到口渴嘅!

洋房

原文章由 annacdw 於 08-6-19 16:59 發表
尋日買咗枝PHYTO嘅PHYTOCYANE
Revitalizing Shampoo, 專針對女性產後脫髮使用, 試吓會唔會有改善!

你好!想請問一下係邊度買到這支洗頭水吖?
我試過去萬0 & 荷花都唔見, 我想試吓因為我都脫好多頭髮.

唔該你

別墅

我都係甩到"駭"死我,洗頭仲勁,老公話連bb啲用品,奶樽呀,還有我抄碟餸,都有我啲頭髮,真係好煩,諗住留翻長啲頭髮去電,而家等好翻啲至去整

諗住去BB展,買翻啲產後洗頭水

櫻子

男爵府

我都係呀~甩到自己都驚..用手一梳就一'執執"咁甩出黎....我老公話要買定假髮比我

首頁

尾頁

跳至