自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

一年都會發幾次夢執到錢,而且係執極都執唔完。
現實中最多執過100大元,但係 假既

翡翠宮

多到數唔切...有次係冇乜人行之街上見到一個 人孭住個bb(應該一歲多dd左右...),唔知佢媽媽大意定bb百厭...bb拎左個銀包出嚟玩,一路行(佢媽咪)...bb一路將d錢好似仙女散花咁一張一張掉出嚟,有十蚊五十蚊一百蚊...我見到就一路行一路追一路叫一路執...但都冇人理我!
等我執到(加上有風)追到斷氣時,個女人先醒覺回頭望過嚟...我就將一舊銀紙俾番佢...叫佢小心d就走左去....不過佢竟然只識擘大個口唔識答謝我!

大宅

最多執過$500...
有一日出左旺角行街買d野 & 亞哥約左我食飯, 點知行行吓見倒前面個女仔掉左$500出黎, 咁我咪執番比佢攞~

伯爵府

畀面勳章

別墅

我試過響朗豪坊執到$1000,係兩張$500,當時四周無人,等左一陣都無人,o米同細佬一人500分左佢
Rosa

伯爵府

$20

男爵府

未執過喎

男爵府

原文章由 金兔 於 08-5-25 09:25 發表
我最多都執過100蚊
白兔就在大陸執過1300人仔(扎成一扎)
之後白兔都捐了幾百蚊做善事
你哋有無執過錢??

我試過執過 3000蚊..

男爵府

$100, from game centre in tst, 10 yrs ago.
希望勉勵一些有任何困難的人,要勇敢一些,有能力幫人就去幫,不開心時不要怪這怪那,上班時不要推卸責任! From myself, 兔唇mama

鏗鏗MUM: 人窮,慾望琳瑯,不爽不吃;志不窮,路途瞭闊,不吐不快 : )

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 tiggger 於 08-5-25 03:08 發表
約7,000-10,000萬,無數過,只見到好厚的$500元在銀包內,再加一個電話,不過全部比翻哂失主.

7千-1萬???

我唔記得執過幾錢,至多3幾十,仲要唔多次數,
不過就成日唔見錢,有時買完野d錢袋係衫袋,就會跌埋...雖然唔係多,但都覺得唔抵!!

瑪瑙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章

原文章由 櫺囹桼 於 08-5-25 07:21 發表
多到數唔切...有次係冇乜人行之街上見到一個 人孭住個bb(應該一歲多dd左右...),唔知佢媽媽大意定bb百厭...bb拎左個銀包出嚟玩,一路行(佢媽咪)...bb一路將d錢好似仙女散花咁一張一張掉出嚟,有十蚊五十蚊一百蚊...我見到 ...

佢太意外啦!!

男爵府

你個情況同我一樣,我係响新年果時執到個男人hand bag,佢落車我上車後坐佢個位,我唸佢果時係見到我坐佢個位,但我交比巴士司機冇睇過入面有乜嘢.....我都覺得我好蠢,我怕個司機冇比返個失主,個失主以為我攞咗,我到e家都好想知有冇搵返,希望佢有,但六合彩又冇仲過
原文章由 catmummum 於 08-5-25 12:46 發表
我同我老公有一次搭巴土咗個銀包,裡面竟然有$7xxx,之後我地交咗俾巴士司機,後尾我諗諗下都覺得我地蠢咗,咁多錢我地應該交俾站長會穩陣D,希望銀包個主人搵得返個銀包啦! ...

禁止訪問

別墅

係巴士執過一個銀包 差唔多二萬蚊..
不過睇住跌銀包果個男人 同老婆仲有對好細個既仔女 ..
之後唔忍心俾返佢.. >.<

伯爵府

10年前搭的士去見工執過$3000,又試過行行吓街執到鑽石手鏈同金手鏈

c6試過執到一個喼內有30萬人仔,好彩有d咭片搵到失主嘅朋友再搵到佢,原來d錢係要黎救命架

有時d人真係好唔小心

首頁

尾頁

跳至