2013年媽媽會

跳至

首頁

尾頁

大宅

畀面勳章

阿仔仲成日一晚會發夢醒好多次!你地既小朋友會唔會都係咁?

回覆 cakecafe 的帖子

您好cakecafe, 平時仔仔午睡時間會唔會好長? 日間時間可以同佢做多D大運動量嘅活動, 晚飯後就要避免刺激或過度興奮嘅活動; 或者所睇嘅電視節目有冇比較驚嚇嘅燈光/內容,沖個溫水涼, 再俾奶佢食, 佢都會容易D入睡。訓覺環境要繼續保持安靜﹑昏暗同溫度適中呀!

我有一個願望,就是想見到每個BB食得好、瞓得好、笑得好、Poo得好,
有個海綿級肚仔,每天盡情體驗新事物、吸收新樂趣!

珍珠宮

畀面勳章 貢獻勳章 環保接龍勳章

會呀, 我2個仔都會發夢叫醒ga!!
所以我好驚佢地玩得太癲.....半夜就一定會叫好幾次ga la.......所以我成日都冇覺好訓

大宅

畀面勳章

引用:會呀, 我2個仔都會發夢叫醒ga!!所以我好驚

原帖由 幸福謝師奶 於 15-02-11 發表
會呀, 我2個仔都會發夢叫醒ga!!
所以我好驚佢地玩得太癲.....半夜就一定會叫好幾次ga la.......所以我成日 ...
我仔玩得癲唔癲都zzz得好差

大宅

回覆:小朋友而家一晚會醒幾多次?

我個囡都係, 最近晚晚都喊, 要抱住一陣calm down 左先可以續繼訓, 我就黎暈低

大宅

阿仔由出世一直冇好瞓過,我已捱到成日病了

大宅

我大仔就相反,所以應唔關照顧問題

子爵府

我囡瞓我3唔錯。由出世到依家兩歲都定咗時間比佢。佢知時間瞓就會自行關機。

魚魚媽

大宅

畀面勳章

引用:我囡瞓我3唔錯。由出世到依家兩歲都定咗時

原帖由 maggie_kaki 於 15-03-06 發表
我囡瞓我3唔錯。由出世到依家兩歲都定咗時間比佢。佢知時間瞓就會自行關機。

...
我仔都定左時間,佢都係差不多9pm 就zzz! 不過佢成日發夢發醒!

首頁

尾頁

跳至