自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

今日點去某些 apps 的時候無端端彈個蘋果出來,如圖 !是死機嗎?係部手機有問題嗎?之前用開 note 2 !唔識 !

大宅

回覆:iPhone 6plus 新手有嘢請教大家

應該部機有問題

您好!由於親子王國及教育王國已禁止用戶於簽名檔內張貼來自其他網站之網誌、facebook群組或相簿等之連結或相關內容,因此閣下簽名檔內容已被刪除,特此通知。

大宅

要換機嗎?買佐未夠14日 !

水晶宮

大廚勳章 BK Milk勳章 畀面勳章

禾都試過唔記得左邊D APPS 係咁,

但等一陣又出返正常畫面

BTW, 你有無買apple care?

大宅

未試過喎

同緊同款機

水晶宮

雪菜肉c 發表於 15-2-10 14:53

但等一陣又出返正常畫面
買左14日實有care架啦 !!

大宅

回覆:雪菜肉c 的帖子

冇啊!

水晶宮

樓主試吓home鍵&開關鍵一齊按住睇吓得唔得 !!

珍珠宮

abc128 發表於 15-2-10 14:43
今日點去某些 apps 的時候無端端彈個蘋果出來,如圖 !是死機嗎?係部手機有問題嗎?之前用開 note 2 !唔 ...

關機再開...我部久唔久都SHORT不過未試過彈APPLE 出來..係HANG機.

大宅

引用:禾都試過唔記得左邊D APPS 係咁,但

原帖由 雪菜肉c 於 15-02-10 發表

但等一陣又出返正常畫面
我都係一陣正常返 !一二秒左右正常返 !

大宅

引用:樓主試吓home鍵&開關鍵一齊按住睇吓得唔得+

原帖由 pbpk03845784 於 15-02-10 發表
樓主試吓home鍵&開關鍵一齊按住睇吓得唔得 !!
一二秒自動正常返!所以我唔知道是否係部機有問題還是啲apps 有問題!

珊瑚宮

親子王國15週年勳章 BK Milk勳章

拿拿淋返apple問個究竟啦

大宅

引用:拿拿淋返apple問個究竟啦+

原帖由 greenpea 於 15-02-10 發表
拿拿淋返apple問個究竟啦
好! Thanks !

珍珠宮

你係間唔中咁樣,定係開某幾個apps先會咁?

珍珠宮

jojoplanet 發表於 15-2-10 15:00
關機再開...我部久唔久都SHORT不過未試過彈APPLE 出來..係HANG機.
iphone hang機唔駛自己關機架, 佢自己會關&開.

其實用得多開關+home掣有可能會撞壞部機

子爵府

HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 趣教勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 wyeth冷知識勳章 陪月勳章 爸B勳章 遊學勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 DHA勳章 貓狗褓姆 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 認識瑞士牛牛第四回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 笑得好勳章

回覆 小歪仔 的帖子

會個咩?
≮新既起點√新既人生→新既開始 メ 有個錫自己既老公仔 シ 真係好開心好開心+_+ ≯

珍珠宮

小歪仔 發表於 15-2-10 15:15
iphone hang機唔駛自己關機架, 佢自己會關&開.

其實用得多開關+home掣有可能會撞壞部機

我個部唔識自己關開喎..佢係按咩制都無反應.....我咪自己關囉..不過有次連關機制都無反應但過一振又正常番.

大宅

引用:你係間唔中咁樣,定係開某幾個apps先會咁?

原帖由 小歪仔 於 15-02-10 發表
你係間唔中咁樣,定係開某幾個apps先會咁?
今日先發生呢種情況,打佐電話去技術支援,話可能是系統出現問題!要重新裝過!但我唔識 !

珍珠宮

jojoplanet 發表於 15-2-10 15:26
我個部唔識自己關開喎..佢係按咩制都無反應.....我咪自己關囉..不過有次連關機制都無反應但過一振又正常番 ...
佢冇反應時, 由佢擺一陣, 佢會自己重新開機架

珍珠宮

abc128 發表於 15-2-10 15:59
今日先發生呢種情況,打佐電話去技術支援,話可能是系統出現問題!要重新裝過!但我唔識 !

...
首先要用itunes back up,跟住"設定->一般->重置->消除所有內容和設定",然後再喺itunes過返d野落去.
whatsapp可以經icloud back up d對話同相片,影片就唔得

首頁

尾頁

跳至