產前產後

跳至

大宅

我開完刀25日,而家個傷口都仲痛,一行得快小小又痛,咳啦!大笑啦!都會好痛,有時訓係床想成個人伸直都會覺得個傷口就爆就爆咁,唔知有無媽咪都係咁呢?

複式洋房

我諗你最好揾醫生check下, 我個時開完刀一星期後巳經唔痛, 醫生仲話我個傷口開得大添。

複式洋房

我諗好睇你係私家開定政府開,
預約開定緊急開
我果時都有你呢個情況, 我既case就係最差果隻:
政府開, 緊急開, 傷口爆, 再連針, 傷口痛到我返工都未痛完
果時我一出院就搵私家睇傷口, 好彩佢睇完, 佢話無事...
所以你都係搵私家望一望個傷口隱陣...

大宅

嘩!你痛咁耐ge?唔對路wor!!!
我o係QE緊急開,一個WEEK之後開始唔痛喇....只係痕lo...極其量都係沖涼時按到ge話就會痛痛地...但一定唔會係25日之後有你講ge情況bor.....

珍珠宮

叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章

完全唔痛喎~

食住止痛藥 + 塞藥, 可以話唔覺痛, 只係唔自然 & 唔行得快 & 拿住拿住咁.

最難受係打乞痴. kekeke

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我都覺得好痛,最痛係頭一個星期,痛到想死,但大約15日到已經痛小左啦!仲可以沖涼!

複式洋房

依... 我都係開刀o家, 不過係私家做, 做完手術個晚都係打左D止痛針同埋塞藥, 跟住第二朝中午已經可以落床同埋自己行去嬰兒房喟奶啦, 完全唔覺得痛喎, 真o家!

別墅

有冇咁誇張呀?
第2日就唔痛
我都係私家做..講真第2日落左床就唔痛
普普通通行路坐底真係唔痛..
如果笑得太勁or咳既話仲會有d痛既
痛唔係痛出面個傷口 係痛入面個傷口
我就冇打咩止痛針同埋塞藥..
因為姑娘會問你需唔需要塞藥
唔係係唔係都幫你塞..

跳至