跳至

首頁

尾頁

大宅

我囡囡返左半年學,係家仲係成日感冒,唔知點令佢強壯D?

水晶宮

我囡囡去年11月開始返學,基本上一個月病一次,通常是流鼻,咳,發燒咁.我都唔知幾時先可以唔使成日看醫生.依家仲好似鼻敏感,傍晚會流鼻,令我好苦惱.

男爵府

我仔由一月開始返N1...
暫時托賴...TOUCH WOOD...
未病過啊...

大宅

卡臣開始時冇事, 現在就成日都病, 係屋企冇事返到學校先有事, 攪到學校成日打來話要帶佢走...
原文章由 siuyi 於 08-5-27 16:08 發表
我仔由一月開始返N1...
暫時托賴...TOUCH WOOD...
未病過啊...

歡迎進入Carlson BB => 相簿 +新加入的Blog
Carlson 媽媽卡臣媽放棄了廚藝學院學做西式包點學徒喇!!, 真可惜!

子爵府

浩揚飲水同果汁 (gerber +水 1:1) 都算多
同埋訓得多 (3個鐘晏覺)

同時, 佢會食下 pa pa jelly, 司各脫維他命糖.
唔會有冇幫助.

so far, 唔算多病.
間中都會流下鼻水, 但一兩日就會好返.

男爵府

小方包就其實飲水同訓覺都唔太夠...
佢都會訓晏訓3個鐘...
但晚黑就訓得果七、八個鐘...總和都唔夠~
不過佢就好鍾意食有益既水果...
每日都有食...仲可以食好大碟...
例如士多啤梨,火龍果,奇異果,藍苺,...等等...
如佢有時想食糖...我就會俾羊奶糖佢當零食...佢都好鍾意食~
我地好少俾其他立雜野佢食~
可能因為咁...所以暫時算ok~無咩病痛~

原文章由 yau_grace 於 08-5-27 17:36 發表

同時, 佢會食下 pa pa jelly, 司各脫維他命糖.
唔會有冇幫助.

間中都會流下鼻水, 但一兩日就會好返. ...

男爵府

小方包就其實飲水同訓覺都唔太夠...
佢都會訓晏訓3個鐘...
但晚黑就訓得果七、八個鐘...總和都唔夠~
不過佢就好鍾意食有益既水果...
每日都有食...仲可以食好大碟...
例如士多啤梨,火龍果,奇異果,藍苺,...等等...
如佢有時想食糖...我就會俾羊奶糖佢當零食...佢都好鍾意食~
我地好少俾其他立雜野佢食~
可能因為咁...所以暫時算ok~無咩病痛~

原文章由 yau_grace 於 08-5-27 17:36 發表

唔會有冇幫助.

間中都會流下鼻水, 但一兩日就會好返. ...

首頁

尾頁

跳至