嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章

bb 8、9月出世,天氣應該幾熱,咁係咪唔使買長袖衫呢?? 好似內衣、和尚袍咁,係咪全部短袖就ok? 我驚買咗長袖冇機會著,過幾個月bb又大咗唔啱著呀。

大宅

梗係要買啦,因為有時可能要出入d有冷氣的地方,有件長袖好d既.始終都係初生bb,安全為上呀.

男爵府

好媽媽勳章

唔該哂你。咁即係全部嘢都要又買長袖又買短袖呀?

原文章由 smallping 於 08-5-26 11:58 發表
梗係要買啦,因為有時可能要出入d有冷氣的地方,有件長袖好d既.始終都係初生bb,安全為上呀.

男爵府

我就覺得應該買長袖但薄身,因為初生bb其實係怕凍架,如果係8月尾9月出世,天氣已經無咁熱,平時著一件長袖長袍就夠,如果有冷氣仲要着和尚袍係裹面,我bb都係9月中出世,佢都冇着過短袖直至第ニ年既夏天。

[ 本文章最後由 Vincent913 於 08-5-26 13:17 編輯 ]

水晶宮

2024年龍年勳章 wyeth冷知識勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

一定要買長袖衫, 因為 bb 係你肚入面既溫度係長期 keep 住 37度, 同時, 我諗你在家坐月時, 都會開冷氣, 所以 bb 會覺得好凍
反而, 你只需要買好薄既包被就可以

大宅

我個b女係9月世...我個陣長短袖和尚袍都有買~~之後面頭再著多件長袍...因為9月都仲會開冷氣嘛..

男爵府

my bb also born in Sept., I bought all 長袖但薄身 clothes to her. I didn't bought 短袖, as bb has no fat, they will feel cold.

男爵府

我個仔舊年6月尾出世, 本身我諗住買短袖衫, 點知亞媽話bb唔可以一出世就著短袖, 之後就買哂d薄既長袖衫. 好似到我個仔3個月度真係好熱先同佢著過短袖, 不過好快就冬天又著番長袖

大宅

點都要買啦,去健康院都有冷氣啦...

首頁

尾頁

跳至