自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

之前 bk都有人話比人扒電話, 所以比較留意, 昨天, 我細佬一行7人(中學生)吉之島行街, 於2樓上3樓扶手電梯, 細佬7人先上, 後面跟左2個男人, 1個人有紋身, 細佬1個企最後既 fd 咁岩想拎紙巾時, 發現袋仔裡面既電話唔見左, 即時大叫「仆x ! 唔見左電話」,其餘6人即時望住後面2個人, 這個時候剛到達3樓電梯口, 佢地1 行7人即時截停2個男人並問個究竟, 未開口2個男人已經遞上電話用重鄉音廣東話說:「你跌左電話」細佬其他朋友唔憤氣唔知死「抖」番人轉頭, 電話物主堅稱有拉拉鍊 & 無理由跌出黎1 d 聲都冇, 對方回應冇偷野只係遞番個電話比佢(冇偷!?不打自招?)細佬其中1人凶對方說唔理咁多1定要報警, 對方邊走邊講對唔住, 物主見電話冇事就算數走人

PS.事後教細佬下次唔好私下了事, 一定要確保自身安全下報警, 如果佢地有做一定可以拉到佢地班賤人 !!!

子爵府

我姑9都試過去吉之島行街時,
感覺背包被人拉了一下,佢即時轉身,
見後面有一pair男女,而背包就打開左,
我姑9即時就問佢地想點,又叫佢地唔好走,
又話要報警,唔知係咪我姑9夠高大,
把聲又響,嚇到果pair即時掉頭走左去.
我都話我姑9厲害,警覺性咁高.

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

唔好以為偷左先係犯法
拉開你拉鍊已經係企圖盜竊,一樣可以拉佢

別墅

咁我第時喺嗰度行街都小心啲先

禁止訪問

大宅

係沙田新城市我都試過啦, 個時我同老公一齊行, 行行下覺得我個褸袋蚊一蚊既感覺, 自然反應擰轉頭望一望, 一望後面係一pair假扮既情侶, 個女仔隻手仲拎住我個電話, 即刻"第"番比我, 話係我跌左喎, 我即話佢地偷野, 話要報警, 佢地就拿拿臨搵路走

子爵府

:;pppp: :;pppp:
係HK真係無咩邊到唔洗小心

子爵府

THX

超級版主

2024勳章 2018復活節勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子王國15週年勳章

我向屯門市廣場都見個一個大6女人.比人捉到佢偷電話
雖然我在線,但可能行開左

珍珠宮

hashtag影視迷勳章 玩具勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

中港一家親,呢樣都似埋

子爵府

我上次係屯市既watson's門口(面向電梯,可以向下望到jusco既supermarket)個度等老公, 見到有個好鬼鼠既男人係對面life口(即係通過華都個度), 係咁痴向個女仔度, 個女仔應該係度等緊人, 佢都好醒目, 見個死佬痴到咁埋, 即刻禁住個袋走人, 我直覺覺得呢個男人唔係好人, 咁我咪係對面係咁睇實佢, 順便睇吓見唔見保安law, 但係通常都係咁, 你要揾保安個陣, 真係一個都無bor, 結果我老公黎到, 我同佢講哂成件事個陣個鬼鼠男人唔見左bor, 老公仲笑我係咪想做少年警信呀!! 比佢激死.....:;pppp:

公爵府

原文章由 飛車小流氓 於 08-5-26 14:13 發表
之前 bk都有人話比人扒電話, 所以比較留意, 昨天, 我細佬一行7人(中學生)吉之島行街, 於2樓上3樓扶手電梯, 細佬7人先上, 後面跟左2個男人, 1個人有紋身, 細佬1個企最後既 fd 咁岩想拎紙巾時, 發現袋仔裡面既電 ...

我個細囡都中過招, 係童鞋部/大家樂果條樓梯.

寶石宮

2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

珍珠宮

嘩~~ 而家咁多大陸人落埋黎搵食?!

記得有次我&老公同6299一行4人返大陸行下, 係羅湖商業城外果條大走廊度行, 6299行前, 我同老公行後, 忽然間見到有2個男人閃埋黎, 一前一後, 前果個走埋去我99旁邊, 後果個男人就閃到6299同我地之間~
我一見到咁, 就即時諗起有人想偷野, 即刻拉住6299行埋一邊, 扮傾計!

果2個男人見我地咁醒, 就走左去!

我同老公去親旅行, 一定揹腰bag, 仲係打斜揹係胸前, 而背囊只會裝水呀, 紙巾之類, 比人成個搶左都唔驚有咩損失!! 即使樣衰d都冇計, 財物安全最重要!
so far咁耐以黎未試過有唔見野~
♡女人想要奢侈品,其實要的是男人的捨得!
♡女人想要你出差的禮物,其實要的是男人的掛念!
♡女人想要生日禮物,其實要的是男人的心思!
♡女人想要擁抱,其實要的是男人的溫暖!
♡女人想要吵架,其實要的是男人的包容!
♡女人想要的一切,無非是要男人在乎她的感覺!

首頁

尾頁

跳至