育兒好物

跳至

侯爵府

2019勳章 好媽媽勳章 睛靈勳章

親戚響外國生BB,我響hk同佢揀BB衫,我自己傾向買大D既,因為我生BB時,屋企人都係買D6-9個月既袍仔比我BB,E家屋企開冷氣時都仲著到(BB7個月),所以我都打算買6-9個月既送比佢,等佢著晒成個冬季(加拿大係10月-4月都好凍).
你地買nb衫時都會買大D嗎?定係都係買0-3個月size?

伯爵府

醒目開學勳章 BK Milk勳章

如果你買大咁多俾我.. 我會放埋一邊唔着囉!

袍仔剩係着2-3個月, 真係唔好買咁大, 歺歺摺袖好鬼煩啫! 而且, 我估都未必有6-9mth 賣!

nb着嘅衫到6-9mth係唔同style架, e.g. 夾衣nb要開鈕, 6-9 就過頭lup都得.. 你可以考慮買3-6mth 開胸夾衣~~

別墅

要睇吓BB size, 如under 8lbs 買0-3個月好d, 由其穿裏面衣服,
如外面袍仔 or jacket可大件d

水晶宮

我的育兒心得勳章 hashtag影視迷勳章 畀面勳章 叻叻勳章 wyeth冷知識勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

我個bb8個月, 不過我都買d 12-18個月既衫~
因為條片片都有d 份量~貼身衫好似好辛苦
鬆d c 服d~

大宅

我阿媽,陪月,有經驗的friends都係叫我買6-9個月d衫,話bb大得快,初生bb唔會周圍走,淨係訓,件衫大d都無所謂

別墅

我鍾意買大d的bb衫, bb快大嘛。買大少少, 可著多幾個月都好呀。

王國長老

2018復活節勳章 好媽媽勳章 畀面勳章 wyeth冷知識勳章 爸B勳章 王國長老 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我幫bb買既衫仔都係3-6個月架....大件少少好似容易幫佢著d呢~
執仔之手 與仔偕老

別墅

我都係買大小小既!買蛤蜊衫記住唔好買包腳,包腳嗰D阿B個身長得快就頂住,着唔得耐~

跳至
熱門主題