自由講場

跳至

大宅

有冇人係深圳愛康×箍過牙?那裏很多香港人幫襯的,朱咪咪賣廣告那間,可否比d意見?我囡囡12歲,去那裏檢查過,牙醫說要脫上、下各二隻牙,共四隻,才夠位,那些牙好地地,脫四隻,可多嗎?用透明牙箍,一萬四千元,金屬傳統的就一萬二千元。現在考慮中!

禁止發言

大宅

香港箍牙要3至4萬,好貴,唔係都唔會去深圳啦!

大宅

香港牙醫好d, 大陸信唁過, 上次新聞有個人遺容, 其實十二歲, 大牙未出齊, 唔得,問清楚.

禁止訪問

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Carman_mami 於 08-5-26 16:35 發表

不如係香港睇一次,睇下佢係咪都係禁講low,如果係香港箍要幾錢呢?

香港2萬4左右

咁每次上大陸,車費都貴啦

仲有上面d衛生、醫生技術,信唔信得過,自已想吧

大宅

之前好似有媽咪講過上大陸箍壞左d 牙, 不過唔記得講邊間

單以箍牙來講, 脫4隻健康的牙是有可能的, 我以前都脫了4隻, 牙醫說夠用便可, 細口腔配大隻牙是唔需要全部牙, 我連埋智慧牙一共脫左8隻牙呀

大宅

我都去問過,曾想過箍,但覺得都系好危險,最終冇箍;有人講過脫牙可大可小,一不小心搞到某些神經線會好危險的,都系考慮清楚

子爵府

好媽媽勳章

原文章由 Fatima_melanie 於 08-5-31 22:41 發表
之前好似有媽咪講過上大陸箍壞左d 牙, 不過唔記得講邊間

單以箍牙來講, 脫4隻健康的牙是有可能的, 我以前都脫了4隻, 牙醫說夠用便可, 細口腔配大隻牙是唔需要全部牙, 我連埋智慧牙一共脫左8隻牙呀 ...

我記得咪就係呢間囉

我都脫了8隻牙黎箍牙

大宅

多謝大家比意見。
請問各位有冇可靠的香港箍牙醫生介紹呀?

複式洋房

Please check PM.

原文章由 MrsYim 於 08-6-3 01:01 發表
多謝大家比意見。
請問各位有冇可靠的香港箍牙醫生介紹呀?
Nick and Nicole

禁止訪問

跳至