親子旅遊

跳至

首頁

尾頁

大宅

我兩大一4歲小朋友, 會於30/3出發, 4/4回香港.想去清境, 日月潭, 妖怪村, 逢甲夜市 & 溫泉,
大家有咩行程可建議我呀? 要車費平D.

或你都係差不多時間去的, 交流下呀?

男爵府

引用:我兩大一4歲小朋友,+會於30/3出發,+4/4回香

原帖由 bluebit 於 15-02-11 發表
我兩大一4歲小朋友, 會於30/3出發, 4/4回香港.想去清境, 日月潭, 妖怪村, 逢甲夜市 & 溫泉,
大家有咩行程可 ...
你唔包車或自駕又要帶小朋友的話其實好辛苦呀坐車,另外台中一帶都多工廠玩

禁止在戶名,頭像相片,自定義頭銜,個人簽名,使用帶有 商業/個人/團體 廣告或宣傳推介成份之字句/圖片/超連結。

禁止訪問

男爵府

住邊間?

大宅

回覆 余文樂 的帖子

想問清境去妖怪村遠嗎?要坐多久車?
係咪除了包車, 沒有車由清境去妖怪村?
台中火車站去妖怪村呢? 遠嗎? 約多少錢?

唔該哂 !

大宅

回覆 111aaa 的帖子

未知住边, 有咩意見?

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

我3月一家四口(3YR, 1YR)一齊去台中6天, 會包車去清境

一日會去義大遊樂世界
http://www.edathemepark.com.tw/Website/Park_Introduction.aspx?ZoneId=A

一日去清境, 小瑞士, 紙箱王, 彩虹村
一日去草悟道, 心之芳庭, 夜市
一日落台北

另外一日會由台中朋友帶去玩

水晶宮

牛年勳章 2018父親節勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 認識瑞士牛牛第二回 hashtag影視迷勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章 BK Milk勳章

回覆 bluebit 的帖子

你有小朋友就最好包車啦,又要拖小朋友又要拎行李,真係好辛苦架.
<br><br>

珊瑚宮

引用:我3月一家四口(3YR, 1YR)一齊去台中6天, 會

原帖由 小肥寶 於 15-02-13 發表

我3月一家四口(3YR, 1YR)一齊去台中6天, 會包車去清境
義大在高雄喎

禁止訪問

男爵府

回覆:台中遊

我剛剛買埋8日旅遊保險喇,買咗大X保險,兩大兩小,買咗一份單人+一份家庭。

信是有緣

伯爵府

2023年兔年勳章 最關心BB問題熱投勳章 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第一回

見好似都吾難去, 未plan 實行程

大宅

引用:我兩大一4歲小朋友, 會於30/3出發, 4/4回香

大家有咩行程可 ...
我認為如果懂揸車,必租車自駕,因為包車和搭車也好貴,我們就是沒有租車和包車,由台中坐的士去九族文化村$2500台幣,跟住坐欖車,再坐船去日月潭,日月潭再公車去浦里,再由浦里去清境

禁止訪問

複式洋房

引用:我兩大一4歲小朋友,+會於30/3出發,+4/4回香

大家有咩行程可 ...
你要求行程同我一樣,不過我租車
4/4 13:10 UO182抵達清泉崗機場--舉牌接機--天馬牧場--春水堂--宿(待通知)--逢甲夜市
5/4 逢甲--彩虹眷村--妖怪村--宮原眼科--糖村--宿逢甲(待通知)
6/4
逢甲--廣興紙寮--清境農場--青青草原--小瑞士花園--紙箱王--好雞婆餐廳/依拿古甕缸雞--宿清境嵐山小鎮 --廬山泡溫泉

7/4 清境--埔里酒廠--18度C巧克力工坊--日月潭--九族文化村--宿日月潭(待通知)
8/4
送機:日月潭--清泉崗機場11:55 check in~13:55 UO183起飛(如需加購手信.請與司機討論起程時間)

大宅

回覆 kitmoon 的帖子

這個行程, 租車要多少錢?

大宅

回覆 kitmoon 的帖子

其實我有車牌, 但沒有駕車經驗. 所以很怕.

男爵府

我8大4小 ( 4&5歲 ) :

7 Apr : UO/13hxx到, 包車到飛牛
8 Apr : 早上留飛牛, 下午包車到清境
9 Apr : 早上中午留清境, 傍晚回台中
10 Apr : 包車妖怪村, 晚上逢甲夜市
11 Apr : 彩虹眷村, 彰化扇型火車站, 跟住到機場

大宅

有沒有跟我差不多日子去玩的? 可約埋一齊去景點呀.

別墅

引用:Quote:原帖由+bluebit+於+15-02-11+發表我

原帖由 babycoming 於 15-02-12 發表
你唔包車或自駕又要帶小朋友的話其實好辛苦呀坐車,另外台中一帶都多工廠玩

...
有咩工場玩?可以介紹下嗎?

首頁

尾頁

跳至