跳至

複式洋房

我囡囡依家都仲要抱住暗瞓覺,有時要暗成粒鐘,一晚仲要醒幾次,其實係咪要開始訓練佢自己瞓呢?不過有時見佢瞓得好甜又好滿足!但又驚會縱壞佢,你地呢?

侯爵府

2011至尊種植勳章 畀面勳章

ivo而家仲係要抱住食奶奶先肯訓~
我由得佢
肯訓就得啦

大宅

原文章由 iuiushum 於 08-5-27 02:07 發表
我囡囡依家都仲要抱住暗瞓覺,有時要暗成粒鐘,一晚仲要醒幾次,其實係咪要開始訓練佢自己瞓呢?不過有時見佢瞓得好甜又好滿足!但又驚會縱壞佢,你地呢? ...

我個仔就唔洗抱,但就要我同老公一齊瞓係床度氹,一個拍pat pat,一個唱歌+摸鼻樑,真係少爺咁呀...一晚又係醒幾十萬次,係度郁身郁勢,要人拍pat pat,唔拍佢就坐起身,我地都嚴重唔夠瞓呀...
乜有得瞓練嫁?點瞓呀?..由得佢喊到攰自己瞓呀??

禁止訪問

大宅

我就會每晚食完飯同囡囡玩一陣,大概9點到啦,跟住抱佢入房睇DVD,睇半個鐘到啦,開奶俾佢食,食完佢自己係張床典一陣就自己訓架喇!我初初都好似你咁要暗,仲係要揹住先肯訓,慢慢試下原來放佢落床都得架,不過你要俾佢知道個段時間係要佢訓覺,好似熄燈啦,播D音樂啦!希望幫到你啦!

別墅

原文章由 雪~bb 於 08-5-27 14:39 發表
ivo而家仲係要抱住食奶奶先肯訓~
我由得佢
肯訓就得啦

我 baby 都係, 但最近佢好鐘意抱住食食吓奶, 自己"lu"落床, 碌來碌去, 想瞓又瞓唔到, 最後我都要抱返起佢暗佢瞓.

複式洋房

回覆 #4 kitty1207 的文章

哈哈!依家d BB 真係幸福, 簡直皇帝式享受!

尋晚我諗住試下飲完奶放落床俾佢自己瞓啦, 碌下碌下, 企埋起身, 咁咪抱番佢囉, 點知發老脾, 唔肯瞓, 搞足2個幾鐘, 所以今晚都係咪搞喇! 怕左佢! 而且原來你地BB都係咁, 咁就順其自然啦!

大宅

我係阿囡六個月大就開始比佢自己瞓, 唔抱, 唔比毛巾(驚佢戀物), 自己係床仔瞓, 我就坐係床邊唱吓歌拍吓佢pat pat咁, 教暗d燈, 通常十五分鐘左右佢就會自己瞓著咗, 到咗依家都係用呢個方法, 同埋要定時同佢上床仔瞓, 比佢通知呢個時間係瞓覺, 所以我好早就唔使抱住阿囡瞓啦!!

大宅

我個仔出世到8-9個月都要抱成粒中先可以放落床, 之後比條毛巾佢抱住訓, 而家自己抱住毛巾係床仔look look下就訓著, 唔洗暗啦
稀仔係一個為食b, 乜都要試下, 而家24磅!!

別墅

TingTing每晚10:15飲完奶, 都唔訓, 佢一定要飲支水, 有時飲飲下就訓左, 有時飲完水要o向張大床碌來碌去, 碌碌下又企起身, 如是這碌下玩下, 1個鐘先訓著,我就坐o向床边唱歌仔比佢聽, 等佢訓左, 再抱佢訓番個靚位, 再幫佢蓋被仔, 我先至有得訓, 跟住...半夜我又要幫佢換片片... 今晚希望呀B合昨D, 等我12:30前有得訓

珊瑚宮

好媽媽勳章

我條蕃薯成日瞓覺都衰衰咁,湊佢瞓都要湊成半個鐘至大半個鐘先瞓 , 每晚 20:30pm last 支奶開始湊佢瞓 , 湊到九點幾先瞓 , 但又瞓得小 bor , 朝朝六點幾就起身 擺佢喺床自己瞓仲煩 , 碌嚟碌去都唔瞓 , 真係想打暈佢

大宅

睛靈勳章 畀面勳章

由細到大都係俾個奶咀同張被佢攬住陪佢瞓係張床到
佢碌幾碌within 30mins會瞓著

男爵府

好媽媽勳章

matthew 好早訓,初頭佢眼訓就扭,要我個暗佢訓.因為平時matthew 都是訓大人床,所以到佢差不多夠鐘訓時,就抱佢上床,我又陪佢玩一陣,那跟住關燈,佢自己在張床上曲下,佢就訓la~

子爵府

2019勳章

我個囝一定要關燈及靜,一定要有人陪佢瞓,
仲要半夜佢會自己坐起身,要仆在我肚或心口才可再返瞓
次次都砰一聲仆落黎,所以我一定會醒

男爵府

諾諾大約1歲之後就唔肯比我抱住暗喇,佢要"lur"落嚟,所以好早我已經放佢響張床度暗架喇,就算放佢落床暗都唔可以拍架,淨係瞓響佢側邊,唔理佢,比個奶咀佢啜,比埋個奶咀蓋佢玩,玩玩吓就會自已瞓著架喇,不過半夜都會醒架!! 醒嘅次數不等架!! 半夜醒果次就一定要搵我,兼同我瞓先肯瞓番。
親子王國已刪除閣下簽名檔內容,煩請自行檢視,頭像,頭銜,暱稱,如帶有廣告或宣傳推介成份,應立即修改或刪除,否則可被封鎖戶口,謝謝合作.

大宅

亞囡由出世到8個月都係習慣放係大床拍pat pat同佢訓,到佢訓著就放番落bb床,除咗佢好扭計或半夜扎醒先會抱佢訓,9個月之後到而家,10:30pm食完奶之後就好快訓著,唔駛再拍pat pat

大宅

我算好彩....

我個囝出世到依家都係自己一間房訓,佢從來吾使抱住訓,放佢上床比張毛巾被佢,佢就會拎住訓.而一歲前兩星期,自己戒左睡前飲奶的習慣.依家每晚八點食完飯,十點就會準時上床,訓響床上拎住張被啜手指,通常五至十分鐘就會訓著.

跳至