心聲留言

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

從囝囝身上看見自己

[size=small]可能自己本來都知道自己性格係點,,但自從發現囝囝的性格跟我好似之後........先知道原來自己咁衰格架!!哈哈哈哈!![size=small]又惰性,又無耐性,又成日發脾氣,等等........
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

複式洋房

Re: 從囝囝身上看見自己

my son is same with me too.
I love laugh. he also same.

珍珠宮

好媽媽勳章 畀面勳章

e,我都係wor.......

kcpak 寫道:
又惰性,又無耐性,又成日發脾氣,等等........

禁止訪問

大宅

2jmama 寫道:
e,我都係wor.......

[quote]
kcpak 寫道:
又惰性,又無耐性,又成日發脾氣,等等........
[/quote]
我都係

別墅

me too>>>
[img align=left]http://bb5.babyhome.com.tw/UPLOAD2/42177/s180/42177.1797364.83951.jpg[/img]

男爵府

有日去聽一個eq講座, 個導師叫我地唔好成日責怪小孩, 因為小孩好多時都係模仿父母的, 叫我地留心觀察個小朋友, 睇睇下就會睇到自己, 因為小朋友係我地鏡黎, 倒映番自己。

回家再留意之下, 我個仔都會做一個我平時做既動作, 就係蹺埋雙手, 鼓起泡腮, 望住個仔 (當然係個仔錯既時候啦)。

所以各位想個小朋友既行為動靜係點, 就要以身作則了。

伯爵府

hashtag影視迷勳章 大廚勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

我成日都話我老公,點解你咁唔鍾意個仔,因為你見到自己!!佢成日都唔認架,但係人都睇得出啦!!咁佢就問我,咁點解你唔憎我呢??我話我唔覺有野,因為我睇慣左!!
眾裡尋他千百度,驀然回首,那人卻在燈火闌珊處!!
生死有命,富貴由天

水晶宮

[size=small]我囝囝好早期就睇得出似我(性格),所以我唔會乜都怪晒bb,有時佢唔聽話,我會諗我自己都係咁,所以唔會第一時間怪佢先.........學做人媽媽比學乜野都難.
有人話,人一生要找到四個人1) 自己2) 深愛你的人3) 你最深愛的人4) 共你過一生的人             在你出世一刻,我一次過找到這四個人

男爵府

你地有冇聽過:

[size=large]養兒方知父母恩
[size=large]育兒方知兒時非
快樂取決你主觀的心  不在決定於客觀的事

版主

減齡達人勳章 2018母親節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 熱血勳章 畀面勳章 版主 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

小朋友其實好似一面鏡及一部覆印機,所以睇住佢就等以睇住自已.啱啱上完個course話當小朋友有問題發生,除了要幫助個小朋友外,亦需要了解佢的家庭,但最重要真的是要"以身作則".

複式洋房

kcpak 寫道:
[.學做人媽媽比學乜野都難.

absolutely agree!

首頁

尾頁

跳至