香港18區媽媽會

跳至

大宅

星期日早上開始bb個身出左一達達(好似風"癩"), 幫佢查d俄羅立英, 好d無咁紅, 中午兩隻大比又開始起"癩", 之後沖涼後即刻查返d俄羅立英, 跟住半夜有隻腳仔仲腫脹起黎, 好驚....立刻同bb去北區醫院睇急症. 醫生話係敏感, 但係唔知原頭係咩
醫生同bb打左枝針, "full"冰, 同d比藥食, 係醫院坐左2個鐘......比醫生再睇, "癩"就淺色左, 腳仔無咁腫, 醫生就話可以返屋企.

點知尋日一早, 99無幫我去北區醫院攞藥(因bb日頭係99到)??? 帶左bb去睇(佢覺得好既私家醫生), 佢話唔放心, 政府醫生信唔過, 咁當然食私家醫生開既藥啦, 不過由尋晚直到今朝, 我都唔覺得d "癩"有好轉, 而且仲越來越紅同大, 好擔心同99講, 佢打電話比個私家醫生, 答應係: 係會咁反覆, 時好時壞, 如果你覺得bb身上越來越多同好唔舒服, 你就帶bb去醫院, 咁積係無答到. 99就話觀察下先, 你地話我可以點, 因為我而加返緊工, 咩都做唔到.

複式洋房

荃豐中心2樓 楊嘉祥醫生

呢個醫生好有經驗,不過而家佢半退休啦,診証時間星期一至六,9-12am,5-8pm,星期日9-12,逢星期二休息.診金通常$260-400.

大宅

thank you for your information

公爵府

回覆 #3 melcly 的文章

你住北區, 不如去仁安睇莫子慈兒科醫生, 我未去睇過, 但另一bk ma ma hihirita 睇過好多次.

快d 帶bb 去睇, 唔好再拖啦.

祝bb 早日康服

複式洋房

係通利旁邊的衛兆輝醫生好好的,我個仔睇邊個都唔得的,睇佢一睇就ok啦,佢比d葯又唔多,又唔散,都ok的,佢係睇兒科的,不過就貴少少,睇一睇要220,3日葯,係龍深路,你可以試吓

跳至