跳至

首頁

尾頁

大宅

幾時才可生第二胎

大宅

你想生啦

洋房

我個0707BB係開刀既!依架已經陀緊第二胎,第二個0808就出世啦!
其實開刀本來都唔應該咁急,但意外有左都無辨法!!!好在一切都順順利利,細B都好乖,無令我好辛苦,係驚細B出左世,兩個唔知點湊好?!!
所以你依架如果想生,更加應該無問題啦!!!

大宅

WILWILBABY
你第二胎係咪都係開刀?係咪係之前個傷口開,定要開多個傷口?

原文章由 WILWILBABY 於 08-5-27 15:14 發表
我個0707BB係開刀既!依架已經陀緊第二胎,第二個0808就出世啦!
其實開刀本來都唔應該咁急,但意外有左都無辨法!!!好在一切都順順利利,細B都好乖,無令我好辛苦,係驚細B出左世,兩個唔知點湊好?!!
所以你依架如果想生, ...

子爵府

環保接龍勳章 畀面勳章

My twins is 0707 開刀baby~Dr say 2 year可生第二胎~ but my friend bb is 0707baby ,但意外有左!but Dr say ok無問題!

大宅

hi,

我諗我可以答你呢個問題, 我兩胎都係開刀, 生第2胎時, 醫生會切走你舊果個疤, (即係會係你同一個位置落刀), 所以生完第2胎依然係得一個疤位..

原文章由 sai_lam 於 08-5-27 15:48 發表
WILWILBABY
你第二胎係咪都係開刀?係咪係之前個傷口開,定要開多個傷口?

大宅

原文章由 WILWILBABY 於 08-5-27 15:14 發表
所以你依架如果想生, ...

You are SUPER!!
You are super mama!!

洋房

哈哈 !!我唔SUPER架!不過意外發生左無辨法咋!!!
好在有smilebaboo 係到幫我頂左條問題,因細B未出世,所以我都唔識答。不過我一路覆診驗查既時候醫生都叫我盡今次試左自然生產先,因上次係BB問題唔係我問題而開刀!
但我自己今次都好想開刀,因上次陣痛既時候我真係覺得好痛,都未生已經咁痛,今次真係有D怕怕。不過唔知醫生俾唔俾,要7月中傾過先知!

大宅

原文章由 WILWILBABY 於 08-5-28 15:07 發表
好在有smilebaboo 係到幫我頂左條問題,因細B未出世,所以我都唔識答。不過我一路覆診驗查既時候醫生都叫我盡今次試左自然生產先,因上次係BB問題唔係我問題而開刀!
...

那我等你喜訊
我都想試自然生

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

原文章由 WILWILBABY 於 08-5-28 15:07 發表
...

恭喜你先呀! 你生左記得上黎報料, 我第一胎開刀, 但如果生第二胎, 我真係好想自己生 ,

首頁

尾頁

跳至