家事百科

跳至

首頁

尾頁

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

我買咗幾盞燈想裝..可以係邊度搵到呢D CF ?? 因為我個裝修CF話叫我最好自己搵人裝

民房

我尋日搵cfu換鎖時
順便幫我上左2個水晶燈
(d水晶我自己上)
你去d五金鋪問下啦
佢地會有介紹ga

版主

2018復活節勳章 版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

燈飾舖你同佢買燈, 多數都願意幫你做. 裝修CF都應該會做, 唔知你個cf 點解唔想做?? 其實佢做埋可能重好, 因為佢應該知啲電線點走. 定你買啲燈好複雜好難裝??

原文章由 xeniayuen 於 08-5-27 14:05 發表
我買咗幾盞燈想裝..可以係邊度搵到呢D CF ?? 因為我個裝修CF話叫我最好自己搵人裝

男爵府

熱血勳章 好媽媽勳章

應該唔難裝..只有1盞水晶燈,3盞房燈+1盞飯廳燈...房同飯廳D燈好普通...水晶燈都唔係D複雜款...我係大6買的..我CF一直話即使我係HK買,都叫我搵返舖頭D人裝..話有咩事佢地負擔唔起...

原文章由 clpapa 於 08-5-27 19:45 發表
燈飾舖你同佢買燈, 多數都願意幫你做. 裝修CF都應該會做, 唔知你個cf 點解唔想做?? 其實佢做埋可能重好, 因為佢應該知啲電線點走. 定你買啲燈好複雜好難裝??

...

大宅

我發覺一D所謂燈飾店CF做事極那西!幾條电線就咁呤埋再包电線膠布就算!大佬呀!支燈熱架!幾年後打開睇到D膠布鬆晒又溶晒!好彩發現得早炸!!!所以...要睇住CF點做野,唔對路即丙!

洋房

我係搵買門鎖五金個D CF整架,我要裝兩盞水晶燈.佢地都算唔話得,將D水晶逐粒掛上去,睇見佢地都辛苦,鑽埋裝埋都好似先係三佰幾,諗返起都覺得抵

首頁

尾頁

跳至